Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dovršeno istraživanje

Policija izvijestila: Požar kod Šibenika izazvali maloljetnici koji su bacili opuške u suhu travu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija izvijestila je kako su požar kod Podsolarskog izazvala trojica maloljetnika koji su bacili opuške cigareta u suhu travu.

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe osumnjičene za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Naime, utvrđeno je kako su osumnjičeni 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške cigareta u suhu travu nakon čega je pod utjecajem vremenskih uvjeta izbio požar kojeg su pokušali ugasiti u čemu nisu uspjeli, izvijestila je policija.

Tijekom gašenja i kasnije bijega od vatre zadobili su ogrebotine. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a izgorjelo je oko 900 m2 suhe trave i niskog raslinja

Pročitajte i ovo Antonio Škarpa - 4 SVE OVISI O BURI Gradonačelnik Starog Grada za Dnevnik Nove TV o požaru na Hvaru: "Nažalost, izgubili smo jedan život. Sve kuće koje su obranjene pale su u drugi plan"

Pročitajte i ovo Požar na Hvaru sve službe na terenu VIDEO U požaru na Hvaru poginula jedna osoba, Dnevnik Nove TV doznaje detalje strašne tragedije

"Dvoje maloljetnika se uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privodi pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv trećeg biti podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež", stoji u priopćenju policije.

Policija je ujedno pozvala građane da u trenutnoj situaciji dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar, a što je potvrdila i gore opisana situacija. Savjeti o tome kako smanjiti opasnost od nastanka požara na otvorenom dostupni su na njihovim stranicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene