Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE OVISI O BURI

Gradonačelnik Starog Grada za Dnevnik Nove TV o požaru na Hvaru: "Nažalost, izgubili smo jedan život. Sve kuće koje su obranjene pale su u drugi plan"

Aktualno Galerija Antonio Škarpa - 4 Antonio Škarpa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Hvaru Požar na Hvaru Foto: DNEVNIK.hr Antonio Škarpa - 1 Antonio Škarpa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Antonio Škarpa - 2 Antonio Škarpa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Antonio Škarpa - 3 Galerija 1/6 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš javio se uživo s otoka Hvara gdje je u nedjelju ujutro buknuo požar koji je sa sobom uzeo jedan život.

Jedna je osoba preminula u požaru koji je u poslijepodnevnim satima buknuo na otoku Hvaru. Gori na području Dol-Vrbanj, a u pomoć vatrogascima upućeni su i kanaderi. Kuće su srećom obranjene, no borba s požarom se nastavlja. Uživo sa Hvara javio se reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

"Situacija je trenutno znatno povoljnija nego što je to bilo u poslijepodnevnim satima. Požar je ovdje buknuo negdje oko 13 sati", izvijestio je Goleš uživo iz Vrbanja gdje je požar buknuo. Dodao je kako su ondje danas bila tri kanadera i dva Air Tractora. 

Gost Dnevnika Nove TV bio je gradonačelnik Starog Grada Antonio Škarpa. "Situacija je puno bolja. Nadamo se da vjetar neće ići u jačanje tijekom noći. Vjerujemo kako bi tokom noći do jutra trebali staviti u potpuni nadzor. Očekujemo laganu buru. Nadamo se da neće biti veća. Ako bude, moglo bi stvarati izazove", pojasnio je Škarpa uživo u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Požar na Hvaru sve službe na terenu VIDEO U požaru na Hvaru poginula jedna osoba, Dnevnik Nove TV doznaje detalje strašne tragedije

Pročitajte i ovo Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 3 Dovršena istraga Otkrivena piromanka u Istri: Zapalila aute i plastenike s maslinama, išarala zgradu...

Osvrnuvši se na smrtni slučaj, Škarpa je iskazao sućut obitelji stradalog. "Ne bih nagađao što se dogodilo. To će utvrditi istraga. Nažalost, izgubili smo jedan život. Sve kuće koje su obranjene pale su u drugi plan", rekao je.

Rekao je kako je opožarena površina nešto manja od 10 hektara. "Trenutno je na terenu 60 vatrogasaca i 20 vozila iz svih vatrogasnih društava s otoka Hvara. Sutra ujutro očkeujemo pomoć s kopna. Situacija je takva da gori borova šuma. Ugroženo je bilo više od 30 kuća", opisao je situaciju Škarpa za Dnevnik Nove TV.

"Hvala svim kolegama vatrogascima na nadljudskim naporima, a i mještanima koji su pomogli da se obrane kuće", zaključio je Škarpa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene