Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve službe na terenu

VIDEO U požaru na Hvaru poginula jedna osoba, Dnevnik Nove TV doznaje detalje strašne tragedije

Aktualno Galerija Požar na Hvaru Požar na Hvaru Foto: Facebook/DVD Hvar Požar na Hvaru Požar na Hvaru Foto: Facebook/Vatrogasci - 193 Požar na Hvaru Požar na Hvaru Foto: Vilma Matulić Požar na Hvaru Požar na Hvaru Foto: Vilma Matulić +5 Požar na Hvaru Galerija 1/10 >>
Buknuo je novi požar u Dalmaciji. Gori na Hvaru na području Dol-Vrbanj, a u pomoć vatrogascima upućena su dva kanadera.

Novi požar buknuo je u nedjelju rano poslijepodne na Hvaru. Gori na području Dol-Vrbanj.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Snimku požara koji je vrlo blizu obiteljskih kuća objavili su vatrogasci na Facebooku. U međuvremenu, jedna je osoba smrtno stradala u tom požaru, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske.

"Na mjestu događaja izvršiti će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju", izvijestila je policija.

"Požar u Vrbanju na Hvaru - 39 vatrogasaca, tri kandera. Požar je intenzivan i trajat će još to", rekao je za Dnevnik Nove TV glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

"Imamo jednog stradalog civila. Očevidne radnje su u tijeku. Ova situacija na Hvaru je vrlo zahtjevna , upravo zbog svih onih stvari koje nam se fogađaju ove godine - izuzetna suša, jak intenzitet požara, trebat će puno više sredstava da se stavi pod kontrolu, ali ja vjerujem da bi do mraka trebalo biti gotovo", rekao je Tucaković.

Kuće su srećom obranjene, no borba s požarom se nastavlja.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević rekao je Hini da je na terenu 15 vozila i 55 vatrogasaca iz Hvara, Jelse, Sućurja i Starog Grada, a pomažu im tri kanadera, te dva air tractora.

"Gori gusta borova šuma, kuće više nisu ugrožene i sada je situacija na požarištu dobra, pa se nadamo da ćemo do večeri požar staviti pod kontrolu", kazao je Kovačević.

Dodao je da im zasad nije potrebna pomoć kopnenih snaga, ali će im možda trebati sutra kako bi hvarski vatrogasci mogli odmoriti.

Požar na Hvaru Požar na Hvaru (Foto: DVD Hvar)

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, stradao je muškarac u dobi od 60-ak godina, koji je išao uklanjati bagere koje je imao u vlasništvu, no vatra je u tom trenutku zahvatila bager te je nesretni muškarac izgorio.

 

Upomoć vatrogascima Ministarstvo obrane uputilo je dva kanadera.

"Dva Canadaira CL 415 iz sastava #PPNOS #HV upućena su na gašenje požara na područje Vrbanj-Dol na otoku Hvaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji", napisali su na Twitteru.

 

Na Velebitu gori osmi dan

Osmi dan na Velebitu gore požari, u subotu je počela puhati bura što je pospješilo širenje vatre.

Gori na brdu Panos kod naselja Rizvanuša i kod Lovinca na Malom Goliću.

Kako doznajemo od zapovjednika ličko-senjskih vatrogasaca - trenutno pomoći nema jer gori područje koje je minski sumnjivo.

Požar i u Konavlima

U poslijepodnevnim satima dva kanadera su gasila i u Konavlima na granici s Crnom gorom. Da je stanje kritično, pokazuje i porast broja požara u ovoj godini - više od 70 posto. Veličina opožarenog područja je stravična.

"6609 požara , preko 74 posto više požara, preko 50 tisuća hektara izgorene površine, tri puta veća u odnosu na prošlu godinu", rekao je za Dnevnik Nove TV glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene