Avion tvrtke Emirates sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman, ovako izgleda njegova unutrašnjost (Foto: Luka Stanzl/Pixsell) - 3
Avion tvrtke Emirates sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman, ovako izgleda njegova unutrašnjost (Foto: Luka Stanzl/Pixsell) - 3

Nakon Zagreba i Dubrovnika najveća svjetska međunarodna aviokompanija traži svoje buduće zaposlenike i u Splitu gdje će se ove nedjelje održati Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja.


Mogu se prijaviti i muškarci i žene, a iako nije potrebno prethodno iskustvo, postoji nekoliko uvjeta koje morate zadovoljiti. Svi budući stjuardi i stjuardese moraju imati najmanje 21 godinu i biti visoki minimalno 160 cm. Također moraju biti u mogućnosti doseći visinu od 212 cm dok stoje na prstima te ne smiju na vidljivim mjestima imati tetovaže. Obvezno je znanje engleskog jezika, a obrazovanje može biti i srednjoškolsko.

Članovi kabinskog osoblja Emiratesa dobivaju mnoge pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog smještaja u Dubaiju, zdravstvenog osiguranja i povlastica za putovanja. Prosječna mjesečna plaća iznosi 2.115 eura, odnosno više od 15.500 kuna.

Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan više od godinu dana, leti u 161 odredište na šest kontinenata te raspolaže modernom flotom od 270 zrakoplova. Kabinsko osoblje broji više od 35 nacionalnosti, od čega je oko 300 hrvatskih državljana.