Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaslužio promjenu'

Vukšić: Zagreb je zaslužio političare koji od odgovornosti ne peru ruke poput Poncija Pilata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Vukšić danas je poručio kako grad Zagreb zaslužuje promjene i poštene političare.

Saborski zastupnik i kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Grada Zagreba Branko Vukšić danas je u priopćenju o 'zaokretima' u kampanji SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Rajka Ostojića ustvrdio kako je SDP spreman učiniti sve samo da i dalje vlada Zagrebom, komentirajući tako Ostojićevu izjavu da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 'grijeh SDP-a'.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Slika nije dostupna Velika bitka Vukšić 'objavio rat' korupciji i nezaposlenosti u Zagrebu

Vukšić poručuje kako je Zagreb zaslužio promjenu, a Zagrepčani iskrenije, poštenije političare, 'one koji od odgovornosti ne peru ruke poput Poncija Pilata'.

>> Vukšić: Zagreb neće biti šator-grad, a građani će sudjelovati u vlasti

Ističe da Laburistima zamjeraju jer se ponašaju po principu 'Ne u vlast sa svakim, ne u vlast pod svaku cijenu!'. 'Zamjera nam principijelnost prije svih Zoran Milanović, koji na svoja i na usta svojih trbuhozboraca ponavlja da nemamo hrabrosti preuzeti odgovornost. Jesmo li imali prilike sudjelovati u vlasti? Nismo. Hoćemo li? Naravno da hoćemo. Već nakon lokalnih izbora, potom i nakon novih - prijevremenih ili redovnih, svejedno nam je - parlamentarnih izbora. Bez Laburista neće se moći upravljati ni Hrvatskom, a ni Zagrebom. Spremni smo za ulazak u vlast, ali ne sa svakim, i ne pod svaku cijenu. Postoji granica ispod koje ne smijemo i ne želimo ići', naglašava Vukšić dodajući da tu granicu određuju glasači koje, poručuje, Laburisti neće, poput SDP-a, iznevjeriti.

Navodeći kako je 's nepravom favorizirani Rajko Ostojić javno priznao da je SDP samo zato da bi zadržao vlast u Zagrebu za gradonačelnika podržavao kandidata koji ne pripada njihovom civilizacijskom krugu, Vukšić pita: 'A kakav je to, molim lijepo, civilizacijski krug partije i ljudi koji su spremni učiniti sve samo da zadrže vlast?! Kakav je to civilizacijski krug partije i njihovoga vrha koji su podržavajući Bandića zažmirili čvrsto na oba oka?!'.

Podsjeća i na izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića koji je prije četiri godine na pitanje kako to da predlaže i podržava za gradonačelnika Zagreba političara kojemu se spočitavaju bezbrojne afere, odgovorio - 'Milan je najbolji! Bio je i do sada najbolji!', ističući kako se Milanović danas odriče Bandića, sve kako bi SDP i dalje vladao Zagrebom.

'Spremni su se danima posipati pepelom. Spremni su pogaziti principe kojima su se još do jučer busali. SDP je nijekao HDZ-u pravo da u vlasti okaje Sanaderove grijehe. Što vrijedi za druge, za SDP ne vrijedi', ocjenjuje Vukšić.

Smatra također da SDP, iako od drugih, konkurentskih kandidata i stranaka, traži sposobnost, od vlastitih traži jedino podobnost što potkrepljuje, kako navodi, činjenica da su 'za gradonačelničkog kandidata progurali ministra koji od bolnica stvara ubožnice u koje pacijenti moraju donositi hranu žele li se najesti'.

'Kako će ministar koji iz dana u dan smanjuje građanima obim zdravstvene zaštite uspješno upravljati Zagrebom? Nastavi li se zdravstveni sustav devastirati ovim tempom uskoro će se za sva teža oboljenja organizirati humanitarne akcije dok će dobru zdravstvenu zaštitu moći imati samo bogati', ocjenjuje Vukšić koji SDP-ov program drži 'recikliranim, bezidejnim, floskulaškim'.

'A za koga će, zapravo, glasati oni Zagrepčani koji će eventualno dati glas Ostojiću? Za stranku kojoj je vlast iznad principa, programa i poštenja?! Za koaliciju koja već više od godinu dana svu energiju troši na katastrofalno kadroviranje i svađe? Za koaliciju SDP-a i HNS-a koja načelo: 'mi smo dobili vlast, mi preuzimamo odgovornost', koristi za uhljebljivanje stranačkih drugova...', zaključuje Vukšić poručujući da je Zagreb zaslužio promjenu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene