Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Početak studenog nije opravdao svoje ime jer od studeni niti 's'. Tijekom dana u većini zemlje kao da je proljeće, a takvo nas vrijeme, kažu prognostičari, očekuje i idući tjedan, sve tamo do petka.


Narednih dana u Hrvatskoj ćemo imati i još koji stupanj više, osobito se to odnosi na jutarnje temperature koje sada u unutrašnjosti ipak budu 2, 3 stupnja ispod nule, često i s mrazom.

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme očekuje nas i u nedjelju. U jutarnjim satima je mjestimice moguća kratkotrajna magla, osobito u kotlinama i riječnim dolinama. Najniža temperatura zraka u kopnenim krajevima bit će od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura sutra će se kretati između 17 i 23 stupnjeva Celzijevih. Obzirom da je na jugu more oko 20 stupnjeva, oni hrabriji mogu i na kupanje.

Vezani članci Snjegović u Fužinama Što nas danas čeka? Kiša, snijeg, bura, zaleđena cesta... Snijeg u Gorskom kotaru - 2 Ipak bijeli Božić: Snijeg u Gorskom kotaru stvorio blagdansku idilu, zabijelili se Zavižan i Dinara

VIKEND JE POČEO Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje

Prema sedmodnevnoj prognozi na stranicama DHMZ-a, sunčano i toplo vrijeme potrajat će sve do petka, kada se očekuje jača naoblaka. Do tada maksimalna dnevna temperatura najčešće će se kretati oko 17 stupnjeva, a u ponedjeljak bi mogla dosegnuti i koji stupanj više.

U kopnenim krajevima u nizinama će u jutarnjim satima biti magle i niskih oblaka, češće u ponedjeljak i u utorak kada se mogu i dulje zadržavati. Vjetar će biti slab. Većinom malo toplije.
Na moru će također prevladavati sunčano vrijeme, no u jutarnjim satima je ponegdje moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar će biti uglavnom slab, tek ponegdje uz obalu do umjerena bura. Jutra malo toplija, a dnevna temperatura bez znatnije promjene.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook