Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevrtljivi lipanj

Vrhunac toplinskog vala donosi temperature i do 40 stupnjeva, a u ovaj dio Hrvatske navečer stiže i nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porast temperatura te sunčano i vruće vrijeme očekuje nas u četvrtak, a najavljen je i vrhunac toplinskog vala, što će se osjetiti na temperaturama u unutrašnjosti, gdje je u srijedu bilo od 31 do 34, a danas će iznositi od 35 do 38 stupnjeva. Što se tiče Jadrana, temperature će ostati slične ili iste.

Kasnije poslijepodne i navečer u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj opet će biti i jakog nevremena praćenog jakim vjetrom.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Prevrtljivi travanj: Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje

Ujutro će u cijeloj zemlji biti sunčano i vrlo toplo, osobito na južnom dijelu Jadrana, gdje se temperatura ni tijekom noći neće spustiti ispod 25, 26 stupnjeva. U unutrašnjosti, u Posavini bit će i kratkotrajne jutarnje magle.

Poslijepodne i pogotovo navečer rubno će nas zahvatiti hladna fronta, što će na visoke temperature izazvati jake nestabilnosti i olujno nevrijeme. Mogući su i jaki udari sjevernog vjetra, a veći dio dana bit će ipak sunčano i vruće, temperature će ići i do 37 stupnjeva.

U Slavoniji će biti vruće i sunčano, ali kasnije poslijepodne i navečer moguće je jako nevrijeme, praćeno osobito jakim sjevernim vjetrom.

Na Jadranu, ali i u gorskim krajevima četvrtak će proći bez većih promjena, bit će sunčano i vruće s temperaturom iznad 30 stupnjeva.

Na jugu slično kao i u srijedu, ostaje i dalje sunčano i vrlo vruće, temperatura u zaleđu i do 38 stupnjeva. More je također toplo, ako ne i pretoplo. U Splitu je u srijedu izmjereno 26 stupnjeva. UV indeks će uz sunčano i vruće vrijeme i u četvrtak biti vrlo visok.

Sljedećih dana bit će ipak malo manje vruće, osobito u petak, kad će još puhati i umjeren na udare jak sjeverac. U gorju i na zapadu mogući su i pljuskovi.

I na Jadranu malo manje vruće, najviše zbog bure koja će u petak podno velebita imati i olujne udare.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene