Obavijesti Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne

Vrgorac najavio gradnju velikog aerodroma, lokalni HDZ razočaran: "Očekivali smo svemirski centar ili nuklearku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrgorac ima u planu veliki projekt koji će zasjeniti Split i Dubrovnik. Gradonačelnik Vrgorca obznanio je razmatranje projekta izgradnje zračne luke - u Vrgorcu. Da, najavio je da bi ona bila veća od splitske i dubrovačke. Oporbeni HDZ reagirao je s "oduševljenjem".

Skupina stranih investitora koji predstavljaju grupu stranih ulagača traži mikrolokaciju na splitskom i dubrovačkom području, na kojoj bi se izgradila međunarodna zračna luka, a prije nekoliko mjeseci, s tim su ciljem posjetili i grad Vrgorac. Investicija je to, koja bi nadišla onu zračne luke u Splitu i Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić donosi novi Crobarometar Novi Crobarometar Doznajte jesu li HDZ-ovu rejtingu naškodili afera s plinom i Barbarić: Poznato i tko je najpopularniji političar Josip Borić, Nikola Grmoja i Hrvoje Krešić Sučeljavanje O miševima, vicevima i AP-u: HDZ-ovac i Mostovac odmjerili snage, glavna državna odvjetnica nema razloga za brigu

Takvu lokaciju, piše Slobodna Dalmacija, pronašli su u vrgoračkoj krajini, na potezu od sela Dragljana, preko Kozica do Rašćana. Točnije, to je pregledna kotlina nadomak Parka prirode Biokovo i južno od autoceste.

Obilazak investitora potvrdio je Slobodnoj gradonačelnik Vrgorca Ivan Pranić (Nezavisna lista mladih/Most), koji je istaknuo da su nakon inicijalnog posjeta, investitori nakon desetak dana došli opet na isto područje, pojačani timom geodeta. Nakon što su potonji pročešljali teren, utvrđeno je da je čitavo zemljište u potpunosti u državnom vlasništvu.

Investitori su u međuvremenu i treći put posjetili isti teren, u još brojnijoj ekipi te time nagovijestili ozbiljnost prema toj investiciji. Pranić ističe kako je na njemu i Gradu Vrgorcu da Splitsko-dalmatinskoj županiji pošalje dopis u kojem bi se zatražilo da navedeno područje dobije zvjezdicu koja omogućava izgradnju međunarodnog aerodroma. Prvi neslužbeni razgovori na toj relaciji, kaže Pranić, već su obavljeni.

Podizanje turističkog potencijala na "entu" potenciju

"Naravno, to nije tako jednostavno i aerodrom neće niknuti preko noći", rekao je Pranić i dodao da će lokalne vlasti učiniti sve u njihovoj moći da se pripremi teren za ulagače. Naglašava da aerodrom u Vrgorcu neće biti izgrađen još nekoliko godina, ali da bi se taj projekt u skorijoj budućnosti mogao realizirati.

"Izgradnjom aerodroma svakako bi se podigao turistički potencijal cjelokupne Dalmacije, otoka, makarskog primorja i naše vrgoračke krajine na 'entu' potenciju, a Vrgorac bi postao prometno središte Dalmacije", ističe Pranić i dodaje da bi taj aerodrom bio veći od onog u Splitu i Dubrovniku.

Vrgorački HDZ: Nazovite zračnu luku prema Boži Petrovu ili Nikoli Grmoji

Iz vrgoračkog, oporbenog HDZ-a, nisu skrivali "oduševljenje" tim projektom, a dali su i par "kreativnih" prijedloga, primjerice za naziv te moguće buduće zračne luke.

Priopćenje GO-a HDZ-a Vrgorac, koje potpisuje Željko Primorac, prenosimo u cjelosti:

"Priznajemo kako smo pomalo razočarani najnovijim medijskim istupom gradonačelnika Pranića u kojem najavljuje potencijalni projekt izgradnje zračne luke na području grada Vrgorca. Nakon svih skandala, kriminalnih afera najbližih suradnika, blamaža oko proračuna, zaduživanja, otpuštanja i primanja ljudi, problema s braniteljima IV. gardijske brigade oko imenovanja parka, zloporabe gradske imovine, imenovanja oca u odbore, skandala oko neplaćanja komunalne naknade najbližih suradnika te javnog priznanja birača kako je u kampanji kupovao glasove obećanjima o zapošljavanjima, očekivali smo najavu gradnje SVEMIRSKOG CENTRA ILI BAREM NUKLEARNE CENTRALE NA PODRUČJU VRGORCA. Jer, malen je projekt zračne luke od par milijardi eura na području Vrgorca kako bi gradonačelnika iskupio od svih grijeha koje je učinio od kada je zasjeo u fotelju predsjednika Gradskog vijeća, a potom gradonačelnika.

Hrvatska demokratska zajednica Vrgorac najnoviji istup gradonačelnika smatra taktikom Mosta koja za jedini cilj ima stalnu prisutnost u medijima, a sadržaj i kvaliteta istupa u drugom su planu. Više uopće nije važno što će njihovi političari izjaviti na državnoj ili lokalnoj razini, važno je jedino da se pojave u medijima. Koje će učinke njihovi istupi imati na državnoj ili lokalnoj razni njih baš previše i ne zanima.

Najnovije zavaravanje vrgoračke sirotinje megalomanskim projektima zračne luke na području Vrgorca smatramo besramnim poigravanjem s osiromašenim stanovništvom koje jedva spaja kraj s krajem. Nakon što su propali svi planovi o privlačenju silnih investitora u Gospodarskoj zoni sada kreće kampanja o gradnji zračne luke na području Vrgorca. Mi predlažemo da se zračna luka nazove po Boži Petrovu ili Nikoli Grmoji, tvorcima metkovskog ekonomskog čuda koje pokušavaju izvesti u Vrgorac i diljem Hrvatske.

Dok izrađuje studije utjecaja na okoliš i ishodi dozvole za zračnu luku mi molimo gradonačelnika Pranića, još jednog velikog stručnjaka, da osmisli model isplate plaća u gradu i gradskim ustanovama i tvrtkama jer mu, izgleda, taj model ne funkcionira u praksi. Ipak, zračnu luku svojski podržavamo i tražimo da se uvedu direktne linije za London, Pariz i Dubai.

Na koncu, kada bi se nastavila ovakva politika, a sigurni smo kako će od svibnja ona biti prošlost, cjelokupno stanovništvo Vrgoračke krajine moglo bi stati u jedan zrakoplov i jednim letom zauvijek otići u zaborav."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene