Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima: Stiže novi snijeg, doznajemo gdje će ga biti najviše

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana, u Dnevniku Nove TV otkrio je meteorolog Nikola Vikić Topić.

Prema vremenskoj prognozi, nakon kratkotrajne stabilizacije i nešto sunca, nad Jadranom sada slabi anticiklonalni greben, a u Sredozemlju se produbljava ciklona koja će sve više utjecati na vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Taj ćemo utjecaj najviše osjetiti po vjetru, no za razliku od prošle ciklone, ovaj put vlažan zrak stiže u znatno hladnije okruženje, pa je i veća vjerojatnost za snijeg u zapadnim krajevima.

U takvim će uvjetima nedjeljno jutro biti promjenjivo oblačno. Na kopnu mjestimice uz maglu. Najviše sunca u Dalmaciji i Slavoniji, dok će sa zapada stizati sve više oblaka, pa će naoblačnije biti u Istri.

Vjetar većinom slab, samo na moru umjereno jugo, levant i sjeverozapadni. Jutro će biti vrlo hladno, na kopnu od -11 do -4, a na obali od -1 do 7.

Oblačnije, povremeno sa snijegom

U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj sve oblačnije, povremeno sa slabim snijegom, koji je vjerojatniji na zapadu, osobito navečer i u noći. Bit će prilično hladno - najviša temperatura oko nule.

U Slavoniji sunčana razdoblja, ali uz postupno naoblačenje. Ipak, ovdje ostaje uglavnom suho - malo snijega moguće je samo u najzapadnijim predjelima. Najviša temperatura od nula do 2 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno. Povremeno uz malo kiše, osobito u Istri te na otocima, dok će u Gorskom kotaru i Lici padati snijeg, češće i jače navečer i u noći. Jugo će okrenuti na buru, koja će navečer jačati na jaku, pod Velebitom i olujnu. Maksimalna temperatura na obali oko 9, a u gorju od -2 do 0.

I u Dalmaciji poslijepodne više oblaka, lokalno može pasti i malo kiše, vjerojatnije na sjevernodalmatinskim, a navečer i na južnodalmatinskim otocima. Najviše sunca bit će dalje na jugu.

Jugo će kasno navečer, oko 22 sata, okrenuti na buru koja će u noći jačati na jaku. Temperatura na obali i otocima oko 10, a u unutrašnjosti oko 6.

Prognoza za sljedeća tri dana

U ponedjeljak i utorak pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno sa snijegom, osobito u gorju uz novi pokrivač. U srijedu većinom sunčano. Ostaje hladno, ujutro nekoliko stupnjeva ispod, a poslijepodne nekoliko stupnjeva iznad nule.

Na obali u ponedjeljak i utorak umjereno oblačno, ali većinom suho. Samo lokalno je moguće malo kiše i snijega.

U srijedu većinom sunčano. Puhat će jaka i olujna, u ponedjeljak pod Velebitom i orkanska bura s udarima jačim od 150 kilometara na sat. Zato će biti i vrlo hladno.

Dakle, tjedan završava i novi počinje hladno, vrlo vjetrovito i pomalo promjenjivo - na kopnu uz malo snijega, a na Jadranu malo kiše. Onda u drugoj polovini tjedna stiže stabilizacija koja donosi dosta sunca i rast temperature.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene