Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMJENA VREMENA

PRIPREMITE SE Čeka nas pad temperatura i do 10 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dane pred nama obilježit će više oblaka, oborine, uglavnom kiša, a u višem gorju pretkraj nedjelje može biti snijega.

Za vikend će nas zahvatiti jača promjena vremena. Minimalne temperature su već nekoliko dana u unutrašnjosti dosta niske, a od nedjelje će se i jutarnje i dnevne još malo sniziti, i to ne samo na kopnu nego i na moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dosta je represije' Francuska i Turska traže veći pritisak na Siriju Slika nije dostupna Posjet Australiji Obama duboko zabrinut krizom u Europi

Ovaj dodatni pad temperature donijet će hladniji sjeverni vjetrovi, na moru bura koja će mjestimice biti umjerena i jaka, a podno Velebita i s olujnim udarima. Dane pred nama obilježit će više oblaka, oborine, uglavnom kiša, a u višem gorju pretkraj nedjelje može biti snijega. Ovu promjenu, odnosno pogoršanje vremena donijet će nam ciklona s pripadajućim frontalnim sustavima pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti.

Subotnje je jutro prošlo u znaku više oblaka, na moru i povremene kiše i pljuskova s grmljavinom, a u unutrašnjosti sa sunčanim razdobljima. Zabilježen je slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru i jugo.

Temperatura, još danas, bez bitnije promjene, dakle na kopnu će nam uz 5 do 10 stupnjeva i dalje biti potrebna nešto toplija odjeća, a na moru je još uvijek i do 15 stupnjeva. Poslijepodne nas i u središnjim krajevima očekuje sve više oblaka s povremenom kišom koja će ipak češća biti u noći na nedjelju, a mjestimice bi moglo biti i pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20 °C

U nedjelju nas očekuje većinom oblačno vrijeme s kišom, osobito ujutro, a prema kraju dana bi u višem gorju mogao pasti i snijeg. Uz jake sjeverne vjetrove moglo bi biti i osjetno hladnije. U ponedjeljak se očekuje postupan prestanak oborina te razvedravanje, a u utorak uz tako niske temperature može biti i mraza. Temperature od 6 do 11 stupnjeva.

I na Jadranu još u nedjelju kiša i pljuskovi s grmljavinom, oborine bi ponegdje mogle biti i obilnije. U nedjelju će zapuhati bura, prvo na sjevernom dijelu, a zatim će se proširiti i prema jugu. Bura će biti jaka, ponegdje i olujna.

Pred nama je ne baš ugodan vikend, obilježit će ga oblaci, oborine, a od nedjelje uz jake sjeverne vjetrove i pad temperature. Pa pripremite kišobrane i nešto topliju odjeću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene