Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Uživajte u suncu dok još možete, tjedan pred nama donosi novu promjenu vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraj ožujka donio nam je lijepo i sunčano vrijeme.

Subota i nedjelja su dani kao izmišljeni za šetnju u prirodi, bilo da ste na moru ili negdje u kopnenom dijelu. Čak i obližnji park djeluje opuštajuće nakon zimskog sna. Biometeorološke prilike su povoljne, no ako ipak nemate dovoljno energije, imajte strpljenja. Treba malo vremena da se tijelo nakon zime prilagodi na ove više temperature i buđenje prirode. Osobito nakon nedjeljnog pomicnja sata.

Nedjeljno jutro će biti sunčano, jedino će po kotlinama i uz rijeke mjestimice biti kratkotrajne magle. Uglavnom bez vjetra, na Jadranu ponegdje još malo bure, kasnije će zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura, u kopnenom dijelu od -1 do 4, još uvijek je prilično hladno, dok će na Jadranu biti većinom između 8 i 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Za više regija upaljen meteoalarm: Diljem zemlje obilna kiša, meteorolog otkriva kad se očekuje smirivanje vremena

Sunčano će se nastaviti i poslijepodne. Bit će i još malo toplije nego u subotu, očekuje se oko 20 stupnjeva.

Vrlo slično u Slavoniji i Baranji. Sunčano i razmjerno toplo uz temperaturu od 19 do 21 stupanj u najtoplijem dijelu dana.

Većinom vedro vrijeme očekuje i sjeverni Jadran i gorske krajeve naše zemlje. Na moru će danju uglavnom puahti sjeverozapadnjak. Bit će naravno toplije nego u gorju. U nedjelju od 19 do 22 stupnja, a s ove gorske strane Velebita, 17 do 20 stupnjeva.

I u Dalmaciji će prevladavati sunčano vrijeme. Ujutro burin, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura ovdje će biti između 19 i 22 stupnja.

U ponedjeljak će se još zadržati pretežno sunčano i dosta toplo. U utorak potom malo više oblaka, ali i dalje ugodno i uglavnom bez oborina. Kišu zapravo očekujemo u srijedu i to mjestimice, prije svega u gorju, iako će posvuda biti promjenjvije i malo manje toplo.

Što se tiče Jadrana, i ovdje će u ponedjeljak još prevladavati sunčano vrijeme, nakon čega će se u utorak postupno već skupljati novi oblaci. Srijeda nosi nestabilnije vrijeme, uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. U utorak će zapuhati jugo koje će prema sredini tjedna sve više jačati. Jutro toplije, no danju i na moru ipak manje toplo nego ovog vikenda.

Dakle, pred nama su zapravo još dva dana lijepog proljetnog vremena, nakon čega slijedi postupno naoblačenje, a sredinom tjedna ponegdje i kiša.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene