Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pripremite topliju odjeću, stiže novo pogoršanje vremena: Meteorolog otkriva gdje će se najviše osjetiti

U idućim danima očekuje nas zamjetna promjena vremena. Kada će nas pogoditi, i koja će područja u Hrvatskoj tu promjenu najviše osjetiti, u vremenskoj prognozi donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pred nama je nova zamjetna promjena vremena s obilnom količinom oborina, koju očekujemo od nedjelje do sredine sljedećeg tjedna. Zbog toga, ponegdje u zapadnim i južnim predjelima može biti i bujičnih poplava. Još u petak bit će stabilno uz dosta sunca.

Na vrijeme u cijeloj zemlji u petak će još djelovati polje visokog tlaka zraka. No ono će sve više slabjeti, a sa zapada prema našoj zemlji premještat će se frontalni poremećaj.

U petak ujutro u unutrašnjosti možemo mjestimice očekivati maglu, a drugdje posvuda sunčano. Jadran će pogoditi umjerena, na udare ponegdje i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i malo toplije. Poslijepodnevna temperatura ponegdje i do 20 stupnjeva.

Pretežno sunčano bit će i u istočnim predjelima. Najviša temperatura od 17 do 19 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Poplave u Karlovačkoj županiji - 1 DONOSI DNEVNK NOVE TV Dramatično u karlovačkim naseljima, mještani krive Hrvatske vode za poplave: "Ne znam što dalje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poplave u Hrvatskoj VELIKA GALERIJA Oštećen je nasip: Uvedene izvanredne mjere obrane od poplava

U gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu isto će prevladavati pretežno sunčano. Bura će poslijepodne posve oslabjeti. Temperatura od 16 do 18, na Jadranu od 20 do 23 stupnja.

U Dalmaciji će biti sunčano. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura od 21 do 24 stupnja.

Iduća tri dana dolazi do promjena u unutrašnjosti. U subotu će sa zapada doći postupno naoblačenje, a krajem dana u Gorskom kotaru mjestimice kiša. U nedjelju posvuda povremeno kiša, a u ponedjeljak pljuskovi i grmljavina. U gorju mjestimice obilnija oborina. Zapuhat će prolazno umjeren jugozapadnjak. Toplije, osobito ujutro.

Na Jadranu će u subotu sa zapada isto doći postupno naoblačenje, a prema kraju dana na sjevernom dijelu ponegdje kiša. Od nedjelje na moru i u priobalju kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguće je i nevrijeme i obilna oborina, osobito u ponedjeljak. Zapuhat će umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu jugozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene