Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Dani sve više imaju jesensko ruho: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka

Nastavlja se jesensko razdoblje lokalnih pljuskova. Vremenska prognoza pokazuje kako je pred nama razdoblje vedrog vremena s mjestimičnim pljuskovima. Više u prognozi donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Prijepodne sunčano, na obali i vedro. U unutrašnjosti mjestimice uz maglu. Na obali umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Jutro hladno, na kopnu od 3 do 6 stupnjeva, a na Jadranu oko 13.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

I poslijepodne u sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano, ali uz nešto više oblaka, dnevnog razvoja. Ponegdje je moguć i kratak pljusak, ponajprije na varaždinskom području, te u Zagorju i Međimurju. Puhat će slab sjeverni vjetar, a temperatura će biti između 17 i 19.

U Slavoniji djelomice sunčano uz sve više oblaka, i sve veću mogućnost za lokalne pljuskove. Oni su najvjerojatniji u Baranji, Srijemu te na istoku Posavine i Podravine. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak i zbog njega će se činiti svježije od očekivanih 17, 18 stupnjeva.

Sunčano i na sjevernom Jadranu, a u Gorskom kotaru i Lici umjereno oblačno. Bura će oslabjeti, no onda navečer ponovno jača, na umjerenu. Temperatura u gorju oko 15 stupnjeva, a na obali od 20 do 23.

U Dalmaciji vedro, uz umjeren maestral, a navečer ponovno buru. Najviša će temperatura biti oko 22, u unutrašnjosti oko 19.

I petak na kopnu sunčan, ali svjež, ujutro mjestimice uz maglu. Za vikend malo toplije, ali i oblačnije te vjetrovitije. U nedjelju na zapadu može pasti i malo kiše. Temperatura za vikend oko 21, no u subotu još uz hladno jutro.

Na Jadranu u petak sunčano. Ujutro će puhati bura, a poslijepodne maestral. Onda će u subotu zapuhati jugo uz sve više oblaka. U nedjelju još oblačnije, na sjeveru uz kišu. Temperatura do 23, 24.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene