Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je samo još nekoliko sunčanih dana, doznajte kad stižu oborine i hladnoća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme će u utorak i srijedu biti sunčano, osobito na Jadranu. Međutim, vrijeme neće biti posve stabilno jer može biti malo slabih oborina, a na sjevernom Jadranu i kiše. U kopnenim predjelima, uz pad temperature, će oborine biti na granici kiše i snijega. Upravo je pad temperature ono što će ovaj tjedan najviše obilježiti vrijeme. Naime, svakim će danom biti sve hladnije: od sredine tjedna će se unutrašnjosti dnevna temperatura približiti nuli, a u gorju će temperatura nerijetko tijekom cijelog dana biti ispod nule.

Na kopnu i sjevernom Jadranu bi u utorak ujutro moglo biti malo slabih oborina. Puhat će slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadnjak, a na moru će umjerena i jaka bura postupno slabjeti. Jutarnja temperatura na kopnu će uglavnom biti ispod nule, najniže do -5 stupnjeva. Uz obalu će temepratura biti između dva i šest stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanih razdoblja, a ponegdje uz više oblaka i malo slabih oborina. Puhat će većinom slab vjetar, a temperatura će biti koji stupanj niža od jučerašnje.

I u Slavoniji će još ponegdje biti slabih oborina. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, najviša će temperatura i ondje iznositi sedam stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će biti pretežno sunčano, dok u gorju uz više oblaka može pasti još malo oborina koje će biti na granici kiše i snijega. Bura će oslabjeti, a temperatura će u gorju iznositi oko pet, a na moru između osam i 12 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti najsunčanije i najstabilnije. Bura će i ondje oslabjeti, a temperatura će iznositi do 13 stupnjeva.

Idućih dana će na kopnu postupno biti sve hladnije. Još u srijedu će biti sunčano i uglavnom bez oborina, a onda će se od četvrtka jače naoblačiti pa će biti kiše ili snijega, i to ponajprije u gorju.

Na moru će sredinom tjedna biti sunčano, a zatim će se i ondje naoblačiti. Uz oblačno vrijeme će biti i kiše. U srijedu će zapuhati umjereno i jako jugo i istočnjak, a u četvrtak će na sjevernom dijelu zapuhati bura. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene