Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan

Vrijeme će biti promjenjivo i ne posve stabilno veći dio ovog tjedna, no to ne znači da će posvuda biti kiše. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Formiranje plitke ciklone u južnom Jadranu, na jug zemlje u ponedjeljak navečer, u noći i u utorak ujutro može donijeti izraženije pljuskove praćene grmljavinom te pri tom lokalno obilniju kišu. Potom do kraja tjedna oborina tek sporadično i u našim krajevima zapravo bit će je vrlo malo.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Kad govorimo o vremenskim prilikama u utorak ujutro, fokus je na jugu zemlje za koji stoji i narančasta razina Meteoalarm upozorenja, i to zbog mogućnosti za lokalno jače pljuskove, veću količinu kiše u kratkom vremenu te grmljavinsko nevrijeme. Drugdje u zemlji, uglavnom djelomice sunčano, a u nizinama i po kotlinama kopnenih krajeva bit će i magle.

Obzirom da povremeno tijekom dana može biti i povećane naoblake, ne isključujemo mogućnost ni za kap kiše ponegdje, i izvan ovog područja na jugu gdje su mogući jači pljuskovi. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u početku još i jako jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 7 do 12, dok će na Jadranu biti većinom između 12 i 17 stupnjeva. Najtoplije naravno, uz južinu na krajnjem jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Znate li što piše u Izvješću UN-a "Ujedinjeni u znanosti": Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Znate li gdje se u Hrvatskoj nalazi prva Poučna meteorološka staza? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Djelomice sunčano u središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne. Prolazno može biti povećane naoblake, pa i kap kiše. Bez vjetra, uz temperaturu blizu 20 stupnjeva.

Slično očekuje Slavoniju i Baranju. Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, no ovdje će se zadržati uglavnom suho. Najviša dnevna temperatura bit će oko 20 stupnjeva.

Malo promjenjivije u gorskoj Hrvatskoj, uz sunčana razdoblja, ali i mogućnost za malo kiše uz prolazno više oblaka. Od svega po malo. Na sjevernom Jadranu ukupno će biti sunčanije, no i ovdje tijekom dana može pasti malo kiše. Puhat će umjerena, navečer podno Velebita i jaka bura. Prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura, u gorju oko 18, dok na moru može i do 25 stupnjeva.

U Dalmaciji će se zadržati više oblačno i promjenjivo, poglavito južnije u regiji. Tu na krajnjem jugu će cijeli dan biti šansi za kišu. Jugo će prvo okrenuti na istočni vjetar, potom buru i sjeverozapadnjak. Sve kako se ciklona iz Jadrana tijekom dana bude premještala dalje. Temperatura, 20ak do 25 stupnjeva.

Ni do vikenda vrijeme neće biti posve stabilno. Ne očekujemo veliku količinu oborine, ali tu i tamo koja kap kiše bit će moguća. Poglavito u četvrtak i petak. Najviše sunca pak u srijedu, no nakon mjestimične jutarnje magle. U drugoj polovici tjedna i mrvicu svježije.

Na Jadranu će također u srijedu biti najviše sunca. Djelomice ili pretežno sunčano, toplo, mada će još puhati umjerena bura, podno Velebita s jakim i olujnim udarima. Prema otvorenom moru i južnije sjeverozapadnjak. Potom je u četvrtak i ovdje moguće malo kiše. Krajem tjedna – manje toplo. Ali, babljem ljetu nije kraj.

Izgleda da će vrijeme za vikend, a poglavito u nedjelju biti više sunčano i moguće toplije. A prema današnjim izračunima, toplo i povoljnije, u smislu manje promjenjivo, smiješi nam se i u idućem tjednu. To bi značilo u najmanju ruku i manje vlastitog grijanja, što je uvijek dobro. I za novčanik i za okoliš. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene