Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ne spremajte kišobrane: Meteorolog Dnevnika Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

U četvrtak i petak još smo uvijek u snažno izraženoj jugozapadnoj visinskoj struji u kojoj nam sa Sredozemlja i dalje pritječe vlažan i nestabilan zrak. Detalje o vremenu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Prostorno ciklonalno polje zadržava se nad centralnom Europom i slabi, dok se preko našeg područja prizemno premješta ovaj frontalni sustav. U takvim okolnostima i noćas i sutra možemo očekivati lokalno povećanu količinu kiše.

U petak ujutro zadržat će se umjereno i pretežno oblačno. Noćas i u petak ujutro povremeno s kišom, pri čemu su i dalje izgledni mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a potencijalno moguće i obilnija kiša.

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru umjereno i jako jugo te južni vjetar. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 15 do 20 stupnjeva.

Promjenjivo će se nastaviti i poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj. Na kopnu ne bi više trebalo biti velike količine kiše, no oborina je i dalje povremeno moguća. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura oko 18 do 20 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji, samo toplije. Umjereno do pretežno oblačno, uz mogućnost kiše, a poslijepodne i češća sunčana razdoblja. Puhat će vjetar s juga, a temperatura će biti od 20 do 24 stupnja.

Promjenjivije, često oblačnije i svakako kišovitije sutra u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Uz grmljavinske pljuskove koji mogu biti i izraženiji mjestimice i sutra može pasti veća količina kiše.

Puhat će umjereno i jako jugo te južni i jugozapadni vjetar. Temperatura u gorju od 13 do 18, a na moru dvadesetak do 23 stupnja.

I u Dalmaciji u petak može biti izraženijih pljuskova. Izmjena sunca i oblaka, povremeno kiša, posebice u zaleđu lokalno obilnija, južina i toplo. Temperatura od 20 do 25 stupnjeva.

Idućih dana mirnije, no ne i posve stabilno. U svakom slučaju više sunca, bit će barem dijelom vedro, dok se nešto kiše još očekuje u subotu, no uglavnom u gorju.

Za vikend i toplije, a onda ponovno temperatura malo niža. Neće biti hladno, samo, ne ni onako toplo kako je to proteklih godina početkom listopada znalo biti.

Na Jadranu još u subotu može biti mjestimice izraženijih pljuskova te pri tom lokalno i jače kiše, poglavito u Dalmaciji. Potom će većinom prevladavati sunčano. Jugo slabi i u nedjelju okreće na sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak će zapuhati umjerena bura.

Temperatura se neće značajnije mijenjati, na moru ipak nešto toplije nego u unutrašnjosti, pa će još biti i vremena za plažu i kupanje, ali samo za one kojima će biti dovoljno dvadesetak morskih stupnjeva.

 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene