Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog Darijo Brzoja ima sve detalje

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja najavljuje vremenske prilike za idućih nekoliko dana.

Nakon toplinskog vala i visokih temperatura, pa jakog juga, velikih valova i lokalno nevremena, u srijedu je naglasak na kiši. S obzirom da će centar ciklone biti u sjevernom Jadranu, na tom području bi ponegdje moglo pasti novih stotinjak litara kiše, na što upozorava i DHMZ.

Sto litara kiše uz nevrijeme palo je u ponedjeljak u Poreču, što je itekako obilna oborina. Uz sporo premještanje ciklone koja će svojim centrom u srijedu biti nad sjevernim Jadranom, upravo u tim krajevima lokalno može doći i do novih većih količina. No utjecaj ciklone osjetit će se više-manje u cijeloj zemlji, iako čini se ipak snažnije na Jadranu nego u unutrašnjosti zemlje.

Pred nama je promjenjivo, oblačno jutro, uz najviše oblaka u zapadnim predjelima, poglavito u gorju i na sjevernom Jadranu. Povremeno će padati kiša, uglavnom na sjevernom Jadranu obilnija, no može je biti i u gorskoj Hrvatskoj. Iz tog razloga na snazi je i narančasta razina Meteoalarm upozorenja za područje sjevernog Jadrana, žuta za gorske krajeve.

Duž Jadrana se očekuju i grmljavinski pljuskovi koji ponegdje još uvijek mogu biti jače izraženi. Na kopnu će puhati vjetar sa sjevera, a na Jadranu jugozapadnjak i jugo, ali u okretanju na buru koja će najprije zapuhati na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura, od 13 do 17, a na Jadranu između 16 i 21 stupanj.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati više manje oblačno, a povremeno i dalje može pasti nešto kiše. Ondje se ne očekuju neke velike količine, upozorenja nema, no puhat će povremeno umjeren sjeverac i bit će dosta svježije nego u utorak pa će dan izgledati baš kao da je rujan iza ugla, kao što i jest. Maksimalna temperatura mogla bi biti tek stupanj, dva iznad dvadeset.

U Slavoniji i Baranji ipak nešto toplije, ali i sunčanije, ovdje će se sunce i oblaci više izmjenjivati, no neće biti stabilno pa su uglavnom poslijepodne mogući pljuskovi i grmljavina. Zapuhat će prolazno umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 22 zapadnije do 27 stupnjeva na krajnjem istoku.

U gorskoj Hrvatskoj cijeli dan, a na sjevernom Jadranu veći dio bit će oblačno i kišovito. Poslijepodne uz buru, zapadna obala Istre mogla bi vidjeti nešto sunca, no s druge strane, ukupno na ovom području tijekom dana može pasti i stotinjak litara kiše, pa ovo upozorenje od DHMZ-a ne treba shvatiti olako. Sve više će puhati bura, a temperatura će biti oko 23 stupnja. U gorju između 16 i 20.

U Dalmaciji u srijedu promjenjivo i nestabilno, uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a nije isključena mogućnost ni izraženijih pljuskova. Puhat će većinom jugozapadnjak i jugo, kasnije na sjeveru u okretanju na buru i sjeverozapadnjak. Temperatura većinom od 24 do 26 stupnjeva.

More je dosta toplo, uglavnom oko 26, 27, a obzirom da će za vikend vrijeme već biti povoljnije, i kupanja će zasigurno još biti.

Tri dana kopno

Smirivanje vremena slijedi nam u četvrtak, mada još tad može biti nešto kiše ili poneki pljusak.

Prema vikendu sve više sunca i ponovno toplije, tako ćemo se nakon nekoliko malo svježijih dana, za vikend opet približiti 30 stupnjeva.

Tri dana more

To osobito vrijedi za Jadran gdje će u petak i subotu prevladavati sunčano. U četvrtak će još lokalno biti šansi za poneki grmljavinski pljusak. Zatim sunčano, stabilnije i postupno toplije. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, a od petka na moru većinom sjeverozapadni vjetar.

Zasad se čini da će vikend biti dosta ugodan, ljetni, uz sunčano i vrlo toplo, pomalo vruće vrijeme. Ono u sljedećem tjednu zato još nije sasvim jasno. Moguće je prolazno pogoršanje, no za detalje ćemo morati još malo pričekati. Mi smo tu svaki dan s novim informacijama, pa ćemo tako i o vremenu za prve dane škole na vrijeme izvijestiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene