Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meteorolozi upozoravaju

Napadat će do 20 cm snijega, sutra i poledica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja dana snježni pokrivač u Gorskome kotaru i sjevernom dijelu Like biti će mjestimice veći i od 20, u sjeverozapadnom području veći od 10 cm. U Zagrebu će snijeg sutra postepeno prijeći u kišu. Moguća i poledica.

Pratit ćemo situaciju s vremenom, a ako želite sudjelovati u kreiranju vijesti javljajte nam se s vašim informacijama i fotografijama na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Vremenska prognoza za idućih nekoliko dana Vremenska prognoza Kakav nas produženi vikend očekuje? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Snježni pokrivač veći i od 20 cm očekuje se danas u Gorskom kotaru i sjevernom dijelu Like. A u južnoj Lici na Kordunu, Baniji, u Posavini i istočnoj Slavoniji mjestimice je moguća kiša, koja se u početku može smrzavati na tlu, upozorava na svojim službenim stranicama Državni hidrometeorološki zavod.

Nepovoljne vremenske prilike i u ponedjeljak 

U ponedjeljak će sredinom dana i poslijepodne snijeg u zapadnoj Slavoniji i većini sjeverozapadnih krajeva prijeći u kišu, koja se u početku može smrzavati na tlu.

U Zagrebu će snijeg padati i sutra u noći i prijepodne, zatim će postupno prelaziti u kišu, koja se u početku može smrzavati na tlu. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura uglavnom između -2 i 1°C.

Na Jadranu promjenjivo oblačno povremeno s kišom, ponegdje obilnijom, a u noći i ujutro na sjevernom je dijelu moguć snijeg nošen burom.

Vjetar slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu većinom umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu u noći i ujutro bura, navečer jugozapadnjak. Temperatura od -2 do 2, na sjevernom Jadranu i istočnoj Slavoniji od 4 do 10, u Dalmaciji od 9 do 15°C.

>> Stižu orkanski vjetrovi i snijeg: Napadat će ga i do 20 centimetara!

Ovu promjenu vremena uzrokovat će duboka ciklona koja će nas zahvatiti sa zapada dok će sa sjevera cijelo vrijeme pritjecati hladniji zrak.

Unatoč snijegu, nema zastoju u zračnom, autobusnom, željezničkom i gradskom prometu

Unatoč snijegu koji pada u većini kopnenih krajeva Hrvatske, za sada nema zastoja u zračnom, autobusnom, željezničkom prometu te gradskom prometu te sve linije redovito voze bez prekida i većih kašnjenja, doznaje se iz njihovih službi za informiranje.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) danas je također izvijestio kako snijeg koji od ranoga jutra pada na širem gradskom području, različitim intenzitetom, ne uzrokuje trenutno prometne poteškoće te da tramvaji i autobusi voze redovito, a prekida nije bilo niti na brdskim linijama.

S obzirom na to da se padaline očekuju i u nastavku dana, ZET je otvorio Kontakt centar Ureda za odnose s javnošću kako bi putnici mogli dobivati aktualne prometne informacije. U pripravnosti su tramvajske ralice, za čije djelovanje, ističu iz ZET-a, u ovome trenutku nema potrebe.

Na terenu su ekipe Zimske službe koje održavaju prohodnost cesta i povoljno stanje kolnika za sav cestovni promet.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je na svojim stranicama vozače da snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i mjestimice u Slavoniji te da su od kiše mokri i skliski kolnici u Istri, na sjevernom Jadranu i mjestimice Dalmaciji. Vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene