Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodočašće u Mariji Bistrici

Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"

Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
U marijanskom svetištu u Mariji Bistrici svečanom procesijom počelo je 26. hodočašće Hrvatske vojske i policije te hrvatskih branitelja - na kojem je sudjelovalo 3500 hodočasnika i 900 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pripadnici gardijskih bojni Gromovi i Tigrovi u Mariju Bistricu dopješačili su iz vojarne u Petrinji, odakle su krenuli u petak. Zapovjednik 26. hodočašća bio je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Mate Mikić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Došli i pješice Brojni hodočasnici pohodili Margaretsko hodočašće u Mariji Bistici Slika nije dostupna Jubilarno 20. hodočašće Kotromanović: Vojnici i policajci dolaze u Mariju Bistricu crpiti moralnu snagu

Ministar obrane Damir Krstičević susreo se s članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja. "Hrvatska vojska je uvijek povezana s Katoličkom crkvom. Krunica je puno značila i u Domovinskom ratu", kazao je Krstičević. "Da nam Bog da snage u zahtjevnim zadaćama koje su pred nama", dodao je.

"Vjera i uniforma to sve ide zajedno sad. Služenje Bogu i domovini", kazao je Dragutin Barbir, umirovljeni pripadnik Puma.

"Bez vjere se ne može ništa danas", smatra kadetkinja Hrvatskog vojnog učilišta, Matea Domazet. Dragovoljni ročnik Hrvatske vojske, Marko Hodak dodaje: "Meni se urezao sav ovaj red, svećenici i vojska zajedno, svi ovi ljudi".

Vojni biskup mons. Jure Bogdan kao najzahtjevniju zadaću istaknuo važnost intimne zajednice bračne ljubavi. Poručio je: "Čovjek je izronio u biseksualnoj dvostrukosti postojanja kao muškarac i kao žena. Riječ je o dvostrukom utjelovljenju ljudske osobe i dvama načinima postojanja. Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena." 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene