Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Hrvatskih voda kažu i da će povoljne meteorološke prilike narednih dana imati pozitivan utjecaj na stanje vodostaja,


Vodostaji nekih hrvatskih rijeka u daljnjem su porastu te su na pojedinim dionicama uvedene redovne mjere obrane od poplava, stoji u nedjeljnom izvješću o obrani od poplava Hrvatskih voda.

Vezani članci Slika nije dostupna U Karlovcu se noćas neće spavati: Očekuje li se izlijevanje rijeka? Slika nije dostupna FOTO Rastu vodostaji rijeka, Kupa se izlila iz korita

Trenutno su u porastu vodostaji rijeke Save nizvodno od Zagreba, rijeke Kupe nizvodno od Brodarca, na Česmi nizvodno od Čazme, te na rijeci Ilovi nizvodno od Velikog Vukovja.

Redovne mjere obrane od poplava proglašene su na Korani kod Karlovca, na Glini kod Vranovine, na Glogovnici, na Česmi kod Pavlovca, na Ilovi nizvodno od Maslenjače, te na Zelini kod Božjakovine.

NEVRIJEME U HRVATSKOJ - Kritično u Lekeniku, stotinjak kuća okruženo vodom

Iz Hrvatskih voda kažu i da će povoljne meteorološke prilike narednih dana imati pozitivan utjecaj na stanje vodostaja, no da su zbog prognoziranih i palih oborina u Bosni i Hercergovini u porastu vodostaji rijeke Une, Vrbasa i Bosne, što može imati utjecaj na porast vodostaja rijeke Save nizvodno od Jasenovca.

Javni servis javlja kako u Karlovcu vodostaji rijeka od 10 sati stagniraju. Kupa se zaustavila na 769 centimetara, a Korana na 751. Na snazi su i dalje izvanredne mjere obrane od poplave proglašene noćas.

Visok vodostaj Kupe najviše se odrazio na stanje u prometu - osim na lokalnoj prometnici Gornje Mekušje-Karlovac, Kupa, odnosno Korana izlile su se na još četiri prometnice u županiji. Zasad nema informacija o poplavljenim kućama, već su pod vodom vrtovi i usjevi u gradu i okolici.

Izvanredne mjere proglašene su i za Poljanski Lug.

Stanje pripravnosti

HŽ infrastruktura izvijestila je da su njihove dežurne službe zbog obilnih padalina i potencijalnih odrona u stanju pripravnosti.

'I to osobito u sjeverozapadnom dijelu zemlje. Pod pojačanim nadzorom djelatnika HŽ Infrastrukture, zbog nabujalog potoka Trnava jest pruga Čakovec – Mursko Središće – Državna granica. Pojačano se nadzire i pruga Zaprešić – Čakovec, i to njezina dionica od Budinščine do Varaždina', izvijestili su. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju