Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minska polja

Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamsto tisuća hrvatskih građana još uvijek živi u blizini minskih polja.

Unatoč tome Vlada je za razminiranje ove godine u proračunu predvidjela manje novca nego lani. Podsjećamo, Hrvatska je potpisnica Otavske konvencije kojom se obvezala da će do 2019. zemlju očistiti od mina.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Slika nije dostupna Opasno područje 'Kada prolaziš cestom ne znaš je li mina ili nije'

Zbog nedostatka novca, taj je rok ozbiljno ugrožen. Koliko su mine opasne, uvjerila se naša ekipa. U jednom minskom polju u Baranji, uz samu granicu s Mađarskom snimili su eksploziju protutenkovskih mina.

>> Ukradene 32 ploče s oznakom minske opasnosti

>> Pirotehničar poginuo u eksploziji protupješačke odskočne mine

>> Počelo razminiranje najgušćeg minskog polja u Hrvatskoj!

'Samo pola tih sredstava je osigurano. Sve to dovodi u pitanje Otavsku konvenciju 2019. je pusti san da mi možemo razminirati Hrvatsku', rekao je Željko Kavran, vlasnik tvrtke za razminiranje.

'Teško je biti skoncentriran kad sve oko tebe nije čisto. Mora sve oko tebe bit da ti uđeš u minsko polje čiste pameti i sve će biti dobro', rekao je Zoran Kulić, pirotehničar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene