Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dardanskoj šumi

Pirotehničar poginuo u eksploziji protupješačke odskočne mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevidom je utvrđeno da je 48-godišnji pirotehničar Renato Spahija jučer poginuo u eksploziji protupješačke nagazne mine tijekom razminiranja tzv. Dardanske šume u neposrednoj blizini Osijeka, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Poginuli Zagrepčanin Renato Spahija otac je petero djece. Radio je na uklanjanju zaostalih mina iz Domovinskog rata kao djelatnik tvrtke ‘Mungos’.

Pročitajte i ovo Očevid nakon nesreće pri razminiranju: Ilustracija - 5 Počeo očevid Znate li koje hrvatske županije imaju najviše minski sumnjivog područja? "Opasnost je realna" Slika nije dostupna PREVEZEN U BOLNICU Incident u Lici: Prilikom razminiranja eksplodirala protupješačka mina, ozlijeđen operater stroja

>> U eksploziji život izgubio pirotehničar, otac petero djece

Područje s kojega se uklanjaju mine u blizini osječkoga Zoološkog vrta najzagađenije je minama. U Hrvatskome centru za razminiranje očekuju da će pronaći više minsko-eksplozivnih sredstava nego što je u minskim zapisnicima i kartama. Ocijenjeno je da je riječ o najzahtjevnijem poslu budući da na tom području ima više od 1.500 zaostalih mina. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene