Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković o Fortenova grupi: "Našom odvažnom akcijom posao je uspješno završen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici, između ostalog, raspravljala o Nacrtu konačnog prijedloga zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Nacrtu prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o tržištu električne energije.

Vlada je zastupnicima na usvajanje poslala paket turističkih zakona. Oni će, među ostalim, omogućiti malim turističkim zajednicama da se ujedine i budu efikasnije.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered" Sjednica Vlade sjednica vlade Plenković progovorio o plaćama državnih službenika te otkrio velike promjene

Što se tiče turističke članarine, više manje ne mijenja se ništa. Ministar Gari Cappelli ipak se pohvalio kako će se zakonom o turističkoj pristojbi rasteretiti gospodarstvo za 11 milijuna kuna. Pristojbu primjerice više ne bi plaćali frizeri, ali zato neki postaju platiše.

"Obveznici plaćanja trusitičke pristojbe postaju i brodovi na kružnom putovanju u međunaronom pomorskom prometu i međunaronom prometu na unutarnjim vodama a općinska i gradska vijeća doneose odluku da li žele tu taksu uvesti ili ne žele dakle maksimalno rasterećenje decentralizacije prema lokalnim samoupravama", kaže Cappelli.   

Na početku sjednice premijer Plenković komentirao je aktualne političke događaje. Osvrnuo se na transformaciju Agrokora u Grupu Fortenova

"Našom odvažnom akcijom ovaj je posao uspješno završen", kazao je Plenković.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković predstavio je nacrt izmjena Zakona o trgovačkim društvima.

"Ukidamo administrativne barijere i digitaliziramo osnivanje trgovačkih društava", kazao je Bošnjaković.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene