Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz EU fondova.


Vlada i resorna ministarstva tijekom ožujka i travnja u više će gradova na predstavljanjima pod nazivom 'Zajedno do EU fondova' prezentirati sve mogućnosti privlačenja novca iz europskih fondova i što se tim novcem želi postići, a prvo će biti u utorak u Zagrebu, namijenjeno poduzetnicima.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović u BiH: "Daytonski sporazum i dalje je vrlo važan i Hrvatska će ga braniti" Crobarometar Novi Crobarometar: Jesu li afere i inflacija potopile rejting HDZ-a i kakva je podrška radu predsjednika Milanovića?

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nikad dosad Hrvatska nije imala toliko sredstava za ulaganje u rast i razvoj.

Osnovni cilj Vlade je preko tih ulaganja osigurati posao za što više hrvatskih građana, osnažiti gospodarstvo, smanjiti rizik od siromaštva i postići ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske, kazao je glasnogovornik Nikola Jelić.

VIDEO Mladi intervjuirali Milanovića: 'Vaš zadatak je da vršite pritisak na vlast'

Predstavljanje u Zagrebu namijenjeno je poduzetništvu, posebice malom i srednjem kojem je samo u ovoj godini namijenjeno 3,75 milijardi kuna potpora.

Skup će se održati u Hrvatskom državnom arhivu, a sudjelovat će premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te više ministara. Uz Gorana Marasa, ministra zaduženog za poduzetništvo i obrt, na predstavljanju će tako biti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Ima ih samo jedan hrvatski grad - A trebao bi SVAKI!

U idućih mjesec dana bit će predstavljene i druge mogućnosti ulaganja iz EU fondova, posebice za ruralni razvoj i poljoprivredu, održiv razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu, te socijalnu infrastrukturu.

Na skupovima koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu mogućnosti ulaganja predstavljat će potpredsjednik Vlade Branko Grčić i resorni ministar nadležan za temu o kojoj će biti riječi, potvrdio je Jelić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju