Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisan natječaj

Vlada opet kupuje automobile: Nabavljaju luksuzna vozila čija se cijena kreće i do 1,1 milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada još jednom kupuje automobile i traži deset limuzina za VIP osobe.

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu, u ime MUP-a i MORH-a, u ponedjeljak je raspisao novi natječaj za lizing osobnih vozila vrijedan više od 30 milijuna kuna s PDV-om. Nabavljaju 62 osobna automobila i nekoliko SUV vozila.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Od 62 vozila, njih četiri namijenjena su MORH-u.

Iako prosječna cijena svakog vozila ispada 483.870 kuna, iz specifikacija se vidi kako će se nabavljati i luskuzniji modeli.

Javna nabava podijeljena je, naime, u sedam grupa, a u sklopu prve je nabava deset "osobnih vozila visoke klase".

Ta bi vozila trebala, među ostalim, imati minimalno 280 konja, biti crne metalik boje, s pogonom na sva četiri kotača, zatamnjenim stražnjim bočnim staklima i stražnjim vjetrobranskim staklom...

Prema mišljenju sugovornika Jutarnjeg lista koji su pregledali specifikacije, naručitelji u ovoj skupini kupuju automobile čija je vrijednost između 820 tisuća i 1,1 milijun kuna. Radi se o nekima od najboljih modela, odnosno Audiju A8, Mercedesu S-Klase ili BMW-u 7.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova poručili su da automobile nabavljaju za potrebe Uprave za posebne poslove sigurnosti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene