Službeni automobili pred zgradom Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Službeni automobili pred zgradom Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Vlada još jednom kupuje automobile i traži deset limuzina za VIP osobe.


Središnji državni ured za središnju javnu nabavu, u ime MUP-a i MORH-a, u ponedjeljak je raspisao novi natječaj za lizing osobnih vozila vrijedan više od 30 milijuna kuna s PDV-om. Nabavljaju 62 osobna automobila i nekoliko SUV vozila.

Vezani članci Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Sastao se Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem: Dosad ugovoreni projekti vrijedni 11,3 milijarde kuna Ilustracija, Potraga za Jadrankom Skender (lijevo) (Foto: NENO/Dusko Jaramaz/PIXSELL) I MORH se uključio u potragu za nestalom pripadnicom Hrvatske vojske

Od 62 vozila, njih četiri namijenjena su MORH-u.

Iako prosječna cijena svakog vozila ispada 483.870 kuna, iz specifikacija se vidi kako će se nabavljati i luskuzniji modeli.

Javna nabava podijeljena je, naime, u sedam grupa, a u sklopu prve je nabava deset "osobnih vozila visoke klase".

Ta bi vozila trebala, među ostalim, imati minimalno 280 konja, biti crne metalik boje, s pogonom na sva četiri kotača, zatamnjenim stražnjim bočnim staklima i stražnjim vjetrobranskim staklom...

Prema mišljenju sugovornika Jutarnjeg lista koji su pregledali specifikacije, naručitelji u ovoj skupini kupuju automobile čija je vrijednost između 820 tisuća i 1,1 milijun kuna. Radi se o nekima od najboljih modela, odnosno Audiju A8, Mercedesu S-Klase ili BMW-u 7.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova poručili su da automobile nabavljaju za potrebe Uprave za posebne poslove sigurnosti.