Vlada će na današnoj sjednici između ostalog, raspravljati o nacrtu prijedloga zakona o mehanizmima rješavanja poreznih sporova u Europskoj uniji i nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata.

Galerija


Premijer Andrej Plenković na početku sjednice ocijenio je da je jučerašnje aktualno prijepodne prošlo mirno. ''Čak je i oporba u vrijeme predizborne kampanje izgledala kao razrijeđena kamilica'', rekao je premijer.

Vezani članci Sjednica Vlade, ilustracija Vlada tvrdi da će zdravstveni sustav izdržati pritisak, Božinović poslao važnu poruku o ponašanju vikendom Rebalans proračuna - ilustracija - 2 Rebalans proračuna: Preživjeti bismo trebali uz pomoć novca iz EU, ali hoće li to biti dovoljno?

Osudio je terorističke napade u Šri Lanki i još jednom izrazio sućut.

Ponovno se pohvalio proračunskim suficitom. Podsjetio je da će idućeg tjedna u Hrvatskoj  boraviti kinesko izaslanstvo koje će posjetiti brodogradilišta Uljanik i 3. maj.

Osvrnuo se i na nasilje u obitelji. Zahvalio je inicijativi Spasi me, a izvijestio je da je završen proces javnog savjetovanja o protokolu za postupanje kod nasilja u obitelji. ''Intenzivno radimo na uvođenju nacionalne SOS linije. Već je održan susret operatera i izrađen je naputak o postupanju kako liniju 112 prilagoditi za slučaj nasilja u obitelji'', rekao je Plenković. Rekao je da Vlada želi da u svim županijama budu zastupljene sigurne kuće. Rekao je da će se pronaći bolja zakonska rješenja i ispraviti neke nelogičnosti. ''Treba voditi računa o zaštiti žrtava jer su one u najgorem položaju'', zaključio je predsjednik Vlade.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr