Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Štete su ogromne''

Vlada odbacuje mogućnost da je zakazala: ''Svi koji žele siguran smještaj mogu ga dobiti i to je osigurano od prvog dana''

Premijer Andrej Plenković u Sisku
Premijer Andrej Plenković u Sisku Foto: DNEVNIK.hr
Vlada Republike Hrvatske se u četvrtak na svom Facebook profilu osvrnula na svoj dosadašnji rad i doprinos ljudima stradalima u potresu. Plenković odbacuje mogućnost da je Vlada nakon potresa zakazala, bila spora te da na terenu nema koordinacije.

''Na novčane donacije se već od ranije ne plaća PDV, a na današnjoj #sjednicaVRH najavljena je odluka kojom se i na donacije u obliku roba i usluga koje se isporučuju na područja pogođena potresom neće plaćati PDV. Ako je netko donirao robu ili usluge krajem prosinca, a podliježe Pravilniku o Općem poreznom zakonu ima vremena do 20. siječnja to evidentirati i neće morati platiti PDV. Izmjena će u Narodnim novinama biti objavljena sutra'', stoji u Facebook objavi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali"

Što se tiče stanja na terenu, kažu kako svi koji žele siguran smještaj mogu ga dobiti i tvrde kako je to je osigurano od prvog dana. ''Naravno, iz razumljivih razloga, neki ne žele napustiti svoje domove i za njih svaki dan stižu novi kontejneri i kućice kako bi im se osigurao alternativni smještaj, bilo da se radi o državnim zalihama, donacijama ili međunarodnoj pomoći'', priopćili su iz Vlade.

 

''Vraćena je i struja, popravljaju se ceste i probijaju nove te se proširuje telefonski signal na ovim područjima kako bi se olakšala komunikacija, ali to je tek početak i još puno toga ostaje. Još jednom zahvaljujemo svim ljudima dobre volje i velikog srca koji žele i danonoćno pomažu onima čiji su domovi stradali. Štete su ogromne i ovo nije nešto što se može popraviti za odmah, ali svi koji su na terenu daju sve od sebe da se na sanaciji i pružanju pomoći radi uz najveću moguću hitnost'', zaključili su u objavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene