Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NITKO NEĆE OSTATI GLADAN

Volonteri neumorno pripremaju obroke za građane na području Banovine, splitski kuhari prikupili skoro 100 tisuća kuha za pomoć

Aktualno Galerija Volonteri u Petrinji - 1 Volonteri u Petrinji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Volonteri u Petrinji - 2 Volonteri u Petrinji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Volonteri u Petrinji - 3 Volonteri u Petrinji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Volonteri u Petrinji - 4 Volonteri u Petrinji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Braco Sanjin Galerija 1/5 >>
Većina građana s područja Banovine još uvijek ne mogu otići u trgovine jer su one zatvorene. No, zahvaljujući kuharima volonterima, oni neće ostati gladni.

U Petrinji većina toga još uvijek ne radi. Zatvorene su gotovo sve trgovine, banke, uslužne djelatnosti. Građanima tople obroke osiguravaju kuhari volonteri.

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu" Tomislav Fiket, seizmolog NAKON NOVOG POTRESA Seizmolog Fiket o širenju rupa na Banovini i mogućnosti novih jačih potresa: ''Nadamo se da ih neće biti, ali i to bi se moglo dogoditi"

''Ja ne mogu otići ni kupiti kruh, ja sam ovisna o ovome'', govori Josipa iz Petrinje.

Predsjednik udruge ugostitelja Marin Medak naglasio je da već više od tjedan dana volonteri pripremaju tisuće toplih obroka, a održao je i sastanak s predstavnicima Crvenog križa kako bi oni preuzeli taj zadatak. Raspravljalo se i promjeni lokacije za kuhanje, kako nitko ne bi bio ugrožen u slučaju novih potresa, no nakon sastanka zaključeno je da se idućih sedam dana ništa neće mijenjati.

''Da oni preuzmu organizaciju da se mi povučemo. Nama nije problem ostati četiri tjedna ako treba Mi nećemo ostaviti nikoga gladnog, ali moramo napraviti strukturirani izlazak van iz ovog i da država preuzme donacije i sve iz robnih rezervi što ide'', rekao je Marin Medak, predsjednik Udruge ugostitelja.

I Split kuha za pomoć Banovini

I splitski kuhari prikupljaju pomoć za potresom pogođena područja Banovine. Akciji se mogu priključiti svi građani koji naruče ručak ili večeru putem servisa za dostavu hrane, a cijeli iznos prikupljen ovog tjedna bit će preusmjeren potrebitim obiteljima za obnovu ili izgradnju njihovih kuća.

Treći je dan akcije i sva su pripremljena jela rasprodana. Prvotni plan je bio prikupiti 70 tisuća kuna, ali nakon pozitivnih reakcija građana, sada je cilj 100 tisuća kuna.

''Poznavajući grad Split i građane nisam iznenađen odazivom, ali ovako veliki interes nisam očekivao'', rekao je inicijator humanitarne akcije, Braco Sanjin

Cijena jela je 60 kuna, a na četiri naručene porcije građani dobivaju bocu vina. Akcija traje do nedjelje, 10. prosinca.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene