Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada s današnje sjednice porušuje kako je u Kuparima zatekla totalni nered, a nakon četiri godine rada na tom projektu izabrali su investitora koji će ondje napraviti turistički kompleks.


Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o izboru investitora i davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina, a u svrhu realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari i. u Općini Župa dubrovačka.

Nekad stanište zmija, uskoro luksuzni turistički kompleks

Vezani članci Rodiljne potpore veće od travnja za 1663 kn - 2 Rodiljne potpore od travnja veće za 1663 kune, potrebni staž smanjuje se za tri mjeseca Dražen Jelenić Prijeti li mu smjena? Ministar Bošnjaković već je razgovarao s Jelenićem, čeka se očitovanje Vlade

Nalazom i zaključkom Povjerenstvo za ocjenu prijava po objavljenom pozivu predložilo je, a Vlada RH prihvatila ponudu zajednice ponuditelja AVENUE ULAGANJA d.o.o., Janka Rakuše 1, Zagreb i AVENUE OSTEUROPA GmbH, sa sjedištem u Beču, zastupane po AVENUE ULAGANJA d.o.o., Zagreb kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja.

'Nekad stanište zmija'

Na sjednici Vlade, premijer se osvrnuo na projekt na kojem je njegova Vlada radila četiri godine kazavši kako je, kada su započeli to područje bilo 'stanište zmija'. 

'Tamo smo zatekli potpuni nemar i nered, a u četiri godine to smo formalno uredili. To je ogromna investicija s vrlo visokim kriterijima i na toj lokaciji su vrhunski svjetski hoteli, a ovo još diže nivo', kazao je premijer Zoran Milanović.

OBNOVA KUPARA Ruska tvrtka jedina predala ponudu - planiraju dovesti Ritz Carlton

Dodaje kako je cijela Župa dubrovačka je u četiri godine doživjela hotelsku renesansu i nabrojao primjere: Plat, Srebreno, Mlini, Kupari

Vojna imovina u turističkj funkciji

Podsjetimo, 12.10. u DUUDI-u su se javno otvarale obvezujuće ponude pristigle na međunarodni natječaj za projekt Kupari I. Utvrđeno je da je pristigla obvezujuća ponuda zajednica ponuditelja Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GmbH, te da su Avenue ulaganja d.o.o. vodeći član zajednice ponuditelja, dok je hotelska menadžment kompanija Marriott Interantional Inc., branda Ritz- Carlton dostavila izjavu o zajedničkom nastupu u realizaciji projekta Kupari.

'Ovo je pionirski projekt stavljanja neperspektivne vojne imovine u turističku funkciju te će biti putokaz za ostale projekte, primjerice Muzila. Čestitam svim tijelima koji su bili uključeni u pripremu ovog projekta, prije svega Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Župi dubrovačkoj i ostalim kolegama ministrima. Kupari su eklatantan primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe i jedan od izvrsnih primjera decentralizacije, s obzirom na to da dio prihoda ide upravo jedinici lokalne samouprave', naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

'Krenuli smo od nule'

Odlukom Vlade također je utvrđeno da će se s Općinom Župom dubrovačkom sklopiti sporazum temeljem kojeg će se regulirati obveze za realizaciju Projekta Kupari.

'Krenuli smo od nule, a općina Župa Dubrovačka pratila nas je u svim aktivnosti i zahvaljujući njima uspjeli smo ovaj projekt privesti kraju', kazao je Lorencin.

Obje ugovorne strane sporazumjele su se da će s investitorom riješiti imovinskopravne odnose na zemljištu u obuhvatu projekta u skladu s ugovorom o realizaciji Projekta te da će naknadu koju će investitor plaćati za osnovano pravo građenja i zakup hotela Grand dijeliti u omjeru 75% za Republiku Hrvatsku i 25% za Općinu Župu dubrovačku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook