Sjednica Vlade (Foto: Arhiva/Jurica Galoic/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Foto: Arhiva/Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Jurica Galoic/PIXSELL

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne političke događaje. Dotaknuo se objave lažnih fotografija navodnog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića kako se u društvu prostituke priprema konzumirati kokain te ustvrdio da je riječ o podmuklom pokušaju podmetanja i fabriciranja lažnih informacija.


"Ovo je dosad najpodmukliji pokušaj podmetanja i fabriciranja lažnih informacija. Ovakvo nešto još nismo vidjeli. Otkrivamo nove dimenzije onih koji se bave kaznenim djelima. Čudi me što neki misle da je sve ovo dio nekog PR-a i pokušaj skretanja pozornosti s nekih drugih problema. Zahvaljujem se svima koji misle da smo toliko kreativni. Zahvaljujem na komplimentu, ali se time ne bavimo.Očekujem da će nadležna tijela utvrditi tko je i zašto ovo napravio", kazao je premijer i zahvalio SOA-i koja je utvrdila da su fotografije lažne i Nacionalu na objektivnom pristupu. 

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković: "Situacija je relativno dobra, imamo žarišta u nekim županijama." Beroš otkrio gdje je u Hrvatskoj britanski soj najrašireniji Sjednica Vlade RH - 3 Plenković najavio moguće novo popuštanje mjera od 1. ožujka. Tijekom Banožićeva izlaganja osjetili podrhtavanje

Podsjetimo, tjednik Nacional u jučerašnjem broju objavio je montirane fotografije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u kojima navodno u društvu prostituke priprema konzumirati kokain.

Na fotografijama se vidi navodni ministar Tolušić koji sjedi u fotelji, a na krilu mu sjedi crnokosa žena golih nogu. Lica su im zamućena, a na jednoj fotografiji čini se kao da se muškarac sprema ušmrkati kokain.

Fotomontaže su, kako piše Nacional, trebale poslužiti za kompromitaciju Tomislava Tolušića, aktualnog ministra poljoprivrede i šumarstva te potpredsjednika Vlade, u "vjerojatno najbeskrupuloznijem pokušaju obračuna s jednom javnom osobom u posljednje vrijeme".

Tolušić je jučer komentirao montirane fotografije te poručio kako očekuje da će policija i DORH vrlo brzo odraditi posao.

"Bandi koja se zaigrala poručujem da se namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere", kazao je Tolušić.