Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o lažnim fotografijama Tolušića

"Nešto ovakvo još nismo vidjeli. Svima koji misle da je to PR potez hvala na komplimentu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne političke događaje. Dotaknuo se objave lažnih fotografija navodnog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića kako se u društvu prostituke priprema konzumirati kokain te ustvrdio da je riječ o podmuklom pokušaju podmetanja i fabriciranja lažnih informacija.

"Ovo je dosad najpodmukliji pokušaj podmetanja i fabriciranja lažnih informacija. Ovakvo nešto još nismo vidjeli. Otkrivamo nove dimenzije onih koji se bave kaznenim djelima. Čudi me što neki misle da je sve ovo dio nekog PR-a i pokušaj skretanja pozornosti s nekih drugih problema. Zahvaljujem se svima koji misle da smo toliko kreativni. Zahvaljujem na komplimentu, ali se time ne bavimo.Očekujem da će nadležna tijela utvrditi tko je i zašto ovo napravio", kazao je premijer i zahvalio SOA-i koja je utvrdila da su fotografije lažne i Nacionalu na objektivnom pristupu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao

Podsjetimo, tjednik Nacional u jučerašnjem broju objavio je montirane fotografije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u kojima navodno u društvu prostituke priprema konzumirati kokain.

Na fotografijama se vidi navodni ministar Tolušić koji sjedi u fotelji, a na krilu mu sjedi crnokosa žena golih nogu. Lica su im zamućena, a na jednoj fotografiji čini se kao da se muškarac sprema ušmrkati kokain.

Fotomontaže su, kako piše Nacional, trebale poslužiti za kompromitaciju Tomislava Tolušića, aktualnog ministra poljoprivrede i šumarstva te potpredsjednika Vlade, u "vjerojatno najbeskrupuloznijem pokušaju obračuna s jednom javnom osobom u posljednje vrijeme".

Tolušić je jučer komentirao montirane fotografije te poručio kako očekuje da će policija i DORH vrlo brzo odraditi posao.

"Bandi koja se zaigrala poručujem da se namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere", kazao je Tolušić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene