Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada će istražiti mogućnost imenovanja v.d. ravnatelja Policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je da će Vlada istražiti mogućnost imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja Policije dok traje natječaj za tu funkciju.

'Što se tiče novog ravnatelja Policije mi svi znamo da postoji natječaj i mi ćemo poštovati proceduru... Ali, vidjet ćemo postoji li možda neka mogućnost v. d. dok traje natječaj. Ne želimo da išta stane na put u rješavanju toga slučaja', rekao je Sanader u izjavi hrvatskim novinarima nakon sastanka s irskim kolegom Brianom Cowenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera povrata oduzete zemlje Gredeljeve ideje: Ispitati Šimonovića i Matulović - Dropulić Slika nije dostupna Vijećnici Županijske skupštine traže opoziv Fabera

Za novog ravnatelja policije predložen je Vladimir Faber, koji bi trebao zamijeniti dosadašnjega Marijana Benka.

Što se tiče ravnatelja SOA-e Sanader je ponovio da se s predsjednikom Stjepanom Mesićem dogovorio o Josipu Buljeviću, iako i to imenovanje naravno treba proći proceduru.

'Ravnatelja SOA-e smo Predsjednik i ja dogovorili, Buljević naravno treba proći proceduru, trebamo prvo razriješiti Karamarka, a nakon toga ćemo vjerojatno sljedeći tjedan, ići na imenovanje novoga ravnatelja SOA-e', rekao je Sanader. 

Dodao je kako bi pozdravio kada bi oporba u Saboru podržala izbor predloženoga novoga ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, te unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, ali je dodao, da neće biti problem ako bude i glasovala protiv, jer pozicija ima čvrstu većinu.

'Ja bih pozdravio kada bi svi podržali ovaj izbor, jer smatram da je riječ o ljudima koji su se dokazali na svojim dosadašnjim poslovima, ali u demokraciji je tako - ne morate očekivati potporu oporbe ni kad vučete najbolje poteze', rekao je hrvatski premijer.

'Bilo bi lijepo kad bi imali suglasnost, ali ako i ne, mi imamo našu parlamentarnu većinu koja je čvrsta', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene