Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Bila mi je čast biti među četiri kandidata za predsjednika SDP-a,' rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući u Temi dana s Hloverkom.


Na upit Hloverke Novak-Srzić kako je podnio poraz s obzirom na činjenicu da je najavljivao pobjedu i da uvijek naglašava kako voli pobjeđivati, Bandić je rekao kako nije izgubio ništa već da je pobijedila demokracija.

Vezani članci Slika nije dostupna Tema dana: Većina gledatelja osudila Višnjićevo ponašanje Slika nije dostupna Prodanović i Olujić: 'Nema sukoba između branitelja'

"Čim sam se kandidirao pobijedio sam. Na ovim izborima za šefa stranke digli smo visoko letvicu demokracije", rekao je šef gradske organizacije SDP-a.

Na pitanje zašto je tijekom izbora za predsjednika stranke zagovarao Željku Antunović unatoč njihovim dosadašnjim nesuglasicama, umjesto mladog Zorana Milanovića, Bandić je rekao kako se tu radi o špekulacijama. 

Dodao je kako smatra da bi za SDP bio dobar bilo tko od četiri kandidata.

Na pitanje o odnosu s Ivicom Račanom koji mu je prepustio samostalno upravljanje Zagrebom i kako izgraditi takav odnos s novim predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem gradonačelnik glavnog grada Hrvatske je rekao kako je njegov moto 'Orati tri godine, 11 mjeseci i 28 dana', te kako se zbog toga ne smatra ničijim gazdom.

Nije se želio izjasniti u kojoj će izbornoj jedinici biti nositelj liste, ali je dao naslutiti kako će ipak biti nositelj liste 1. izborne jedinice. 

'Ja sam spreman podnijeti bilo koju izbornu jedinicu i jamčiti u njoj jedan mandat više nego 2003. godine', kaže Bandić.

Naglasio je kako će i on i svi zajedno u SDP-u učiniti sve da pobjede na parlamentarnim izborima. 

'Pod šatorom pobjednika ima mjesta za sve. Bojim se gubitka izbora, ali ne bojim se za SDP', istaknuo je Milan Bandić.

Napomenuo je kako bi se ukoliko SDP izgubi na izborima stvari mogle malo zakomplicirati, ali ne bitno za stranku.

'Osim toga uvjeren sam da ćemo dobiti izbore pa neće biti dodatnih problema', rekao je Bandić.