Marica Vidaković (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Marica Vidaković (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zbog odlaska Ante Ramljaka strahuju vjerovnici.


Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku, a zbog njegova odlaska strahuju vjerovnici koji se boje da će biti ugrožena čitava nagodba za Agrokor.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković nakon sastanka u HDZ-u i dalje skriva imena kandidata za novog izvanrednog povjerenika, ali otkriva i jednu novost Ante Ramljak (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Mali dobavljači Agrokora nesretni zbog Ramljakova odlaska: "Dobro je radio svoj posao, žao mi je što je podnio ostavku"

Članica privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković najavila je da će se u slučaju povjerenikove ostavke već u srijedu ujutro oglasiti pripćenjem.

Na sastanku u Vladi u utorak navečer bili su i predstavnici onih kojima Agrokor duguje, a vjerovnici su, pišu 24 sata, zauzeli stav da se radi o pogrešenoj odluci i bili su spremni zaštititi Ramljaka dok im Martina Dalić nije prioritet.

"Odlazak Ramljaka u ovoj osjetljivoj fazi bi ugrozio čitavu nagodbu za Agrokor koja je sad najvažnija. Sve bi se vratilo na početak, a gospodarstvu prijete velike posljedice", poručili su i dodali kako je izvaredna uprava, unatoč velikim troškovima, dosad radila dobar posao te da za savjetnike nije otišla ni kuna državnog proračuna.

Članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković poručila je, komentirajući Ramljakovu ostavku, kako se proces nalazi u osjetljivoj fazi i da misli da će doživjeti određene paralize, prenosi N1.