Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dosadašnji pomoćnik

Tko je Vili Beroš, budući ministar zdravstva? I on u kolekciji ima skupi sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković Saboru će predložiti da novi ministar zdravstva postane Vili Beroš, dosadašnji zamjenik smijenjenog ministra Kujundžića. Donosimo njegovu biografiju, ali i detalje iz imovinske kartice koja je njegova prethodnika stajala fotelje.

Vili Beroš rođen je 13. prosinca 1964. godine u Splitu, u Republici Hrvatskoj. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Jelsi na otoku Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Kako navodi u svojoj biografiji, po nacionalnosti je Hrvat, oženjen i otac dvoje djece.

Pročitajte i ovo Nacionalna dječja bolnica u Blatu Predstavljen idejni projekt Bolnica u Blatu bit će gotova 2029.? "Samo nas jedan korak dijeli od početka gradnje" Ministar Beroš Nastavljaju se pripreme za štrajk Beroš nakon sastanka: "Ako ne dobiju rokove, vjerojatno će reći da slijedi štrajk, a ja ću pitati je li to legitimno"

Na Medicinskom fakultetu diplomirao je 24. listopada 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83. Kako je razvio zanimanje za neurokirurgiju, još kao apsolvent tijekom pripravničkog staža od 1988. godine volontirao je u Klinici za neurokirurgiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice", gdje je imenovan znanstvenim pripravnikom. Krajem 1992. Rješenjem Ministarstva zdravstva dobio je specijalizaciju iz neurokirurgije u Klinici za neurokirurgiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Specijalistički ispit položio je 1998. Otad radi kao specijalist neurokirurg u Klinici za neurokirurgiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice".

Poslijediplomski doktorski studij upisao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja molekularne biologije. Na istom fakultetu u lipnju 2006. godine obranio je doktorsku disertaciju.

Prije dolaska u Ministarstvo bio je pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. Prilikom stupanja na dužnost u imovinskoj je kartici naveo da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Ostali prihod od drugog dohotka nešto mu je veći od 200 tisuća kuna na godišnjoj razini. Supruga radi u dječjem vrtiću i ima plaću 6184 kune.

On i supruga imaju dva kredita, jedan od 75 i pol tisuća eura iz 2008. koji su podignuli na 20 godina, a drugi 50 tisuća eura iz 2016. na deset godina.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine. Zajednički u Rudešu posjeduju nekretninu od 140 kvadrata vrijednu oko 1,5 milijuna kuna, a Beroš je vlasnik i nekretnine u Vrapču od 50 kvadrata. Supruga je vlasnica voćnjaka od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je s trećim osobama suvlasnik stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru.

Supruga ima Audi A3 iz 2011., a on Jeep iz 2008. Suvlasnik je i glisera, a prijavio je i sat Breitling vrijedan 35.000 kuna. Obiteljska štednja je 25 tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene