Premijer Andrej Plenković Saboru će predložiti da novi ministar zdravstva postane Vili Beroš, dosadašnji zamjenik smijenjenog ministra Kujundžića. Donosimo njegovu biografiju, ali i detalje iz imovinske kartice koja je njegova prethodnika stajala fotelje.

Galerija


Vili Beroš rođen je 13. prosinca 1964. godine u Splitu, u Republici Hrvatskoj. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Jelsi na otoku Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Kako navodi u svojoj biografiji, po nacionalnosti je Hrvat, oženjen i otac dvoje djece.

Vezani članci Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera Ministar zdravstva Vili Beroš Beroš uzvratio Grbinu: "Vaša je stranka bila na vlasti, a problemi se nisu smanjili. Ne budite licemjeri"

Na Medicinskom fakultetu diplomirao je 24. listopada 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83. Kako je razvio zanimanje za neurokirurgiju, još kao apsolvent tijekom pripravničkog staža od 1988. godine volontirao je u Klinici za neurokirurgiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice", gdje je imenovan znanstvenim pripravnikom. Krajem 1992. Rješenjem Ministarstva zdravstva dobio je specijalizaciju iz neurokirurgije u Klinici za neurokirurgiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Specijalistički ispit položio je 1998. Otad radi kao specijalist neurokirurg u Klinici za neurokirurgiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice".

Poslijediplomski doktorski studij upisao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja molekularne biologije. Na istom fakultetu u lipnju 2006. godine obranio je doktorsku disertaciju.

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Borna Filic/Pixsell

Prije dolaska u Ministarstvo bio je pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. Prilikom stupanja na dužnost u imovinskoj je kartici naveo da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Ostali prihod od drugog dohotka nešto mu je veći od 200 tisuća kuna na godišnjoj razini. Supruga radi u dječjem vrtiću i ima plaću 6184 kune.

On i supruga imaju dva kredita, jedan od 75 i pol tisuća eura iz 2008. koji su podignuli na 20 godina, a drugi 50 tisuća eura iz 2016. na deset godina.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine. Zajednički u Rudešu posjeduju nekretninu od 140 kvadrata vrijednu oko 1,5 milijuna kuna, a Beroš je vlasnik i nekretnine u Vrapču od 50 kvadrata. Supruga je vlasnica voćnjaka od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je s trećim osobama suvlasnik stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru.

Supruga ima Audi A3 iz 2011., a on Jeep iz 2008. Suvlasnik je i glisera, a prijavio je i sat Breitling vrijedan 35.000 kuna. Obiteljska štednja je 25 tisuća eura.