Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Remetincu još dva mjeseca

Vidoševiću produžen pritvor, evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zagrebu produžio je pritvor bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću.

Bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću za još dva mjeseca produljen je istražni zatvor u kojem se nalazi od sredine studenog, kada je uhićen u aferi Remorker.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Slika nije dostupna Postignute 4 nagodbe AFERA REMORKER Vidoševiću potvrđena optužnica - 'Očekujem ispriku i oslobađajuću presudu'

Vidošević u istražnom zatvoru ostaje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom istrage, doznaje se od njegova branitelja Dražena Delača.

Bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipa Mladinov, koja je uhićena zajedno s Vidoševićem, u zatvoru ostaje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Stručnjak o Vidoševićevim knjigama: 'To su cifre od kojih vam se zavrti u glavi!'

Nekadašnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove. Uskok je protiv Vidoševića pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su uz Mladinov još obuhvaćeni i šefica Ureda predsjednika Komore Zdenka Peternel, te Davor Komerički i Igor Premilovac, preko čije je tvrtke Remorker fiktivnim ugovorima izvlačen novac.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene