Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar odgovorio na kritiku

VIDEO: 'Ne smatram se odgovornim i ako treba tražit ćemo izručenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odgovorio je predsjedniku Ivi Josipoviću oko slučaja Sanader.

'Možda se gospodin predsjednik nije dobro izrazio, ili dobro izrazio ono što misli reći, odnosno koja bi bila zakonska podloga za postupanje policije prema gospodinu Sanaderu, u momentu kad za njim nije raspisan niti pritvor, nego se samo traži skidanje imuniteta', objasnio je Karamarko.

Pročitajte i ovo Bradley Cooper - 1 Šminker se ispričao Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..." Slika nije dostupna SDP kritizira Sanadera

>> 'Ako se utvrdi odgovornost policije, Karamako treba dati ostavku'

>> EKSKLUZIVNO: Sanader jutros izašao iz kuće i napustio Hrvatsku

>> Imunitet Sanaderu skinut jednoglasno u manje od dvije minute

'To za policiju u 11.10 sati ne znači ništa', istaknuo je ministar policije. Nije htio ulaziti u analizu rada DORH-a i tko je odgovoran za Sanaderovo neometano napuštanje države. 'Dakle, procedura teče dalje, vjerojatno će istražni županijski sud zatražiti raspisivanje tjeralice, izručenje i tako dalje', dodao je Karamarko.

Uhidbeni nalog za Sanaderom ne postoji

Ponovio je kako uhidbeni nalog za Sanaderom ne postoji. Isto tako ne slaže se s mišljenjem kako ovakva procedura svakom političaru daje šansu za da napuste Hrvatsku. Zato postoje sporazumi suradnje među državama pa će i ovaj slučaj tako biti riješen na ovaj ili onaj način, zaključio je Karamarko. 'Mi ne možemo postupati na osnovu ne znam kakvog nahođenja, ili pretpostavki da će se nešto dogoditi', naglasio je još jednom ministar.

Ukoliko bude bilo potrebno, Hrvatska će tražiti i Sanaderovo izručenje, odgovorio je na upit novinara Karamarko. O suradnji policije i DORH-a ministar ima samo riječi hvale i tvrdi da je ona jako dobra. 'Rješavamo ključne slučajeve i mislim da će suradnja i dalje biti dobra', rekao je na kraju karamarko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene