Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnici SDP-a iz Primorsko-goranske županije - Slavko Linić, Gordana Sobol i Zdenko Antešić danas su kritizirali rad Hrvatskog sabora jer smatraju da Sabor važne odluke donosi uoči ljetne stanke.


"Sabor doprinosi tome da Hrvatska nije pokrenuta, nemamo stope rasta i ulaganja koje bi omogućile rješavanje problema, a najveće su žrtve radnici i umirovljenici", kazao je Slavko Linić na konferenciji za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna Kreće borba protiv nelikvidnosti: 46.000 bankrota u 2012.?! Slika nije dostupna Počinje porezna reforma: Što nas čeka 2012.?

Linić je, uspoređujući podatke iz razdoblja koalicijske i sadašnje Vlade, rekao da je rast plaća zaustavljen, da je zabilježen značajan pad prosječnih mirovina te da je stopa gospodarskog rasta nedovoljna.

Istaknuo je da su radi smanjenja proračunskog deficita, umjesto
troškova, smanjena ulaganja te da se zato pozitivna kretanja u prva tri mjeseca neće održati do kraja godine.

Ustvrdivši da premijer Ivo Sanader ne govori istinu o
vanjskotrgovinskoj bilanci, Linić je ocijenio da izvoz jest povećan,
ali da se ostvaruje rekordan uvoz, manji od izvoza.

Linić se osvrnuo i na modernizaciju rafinerija u Rijeci i Sisku koja, kako je kazao, nije provedena te je dodao da je riječka rafinerija uništena i ne može proizvoditi kvalitetne prerađevine.

Ocijenio je da "ponašavanje premijera Sanadera pokazuje nervozu i nekulturu, on gubi europski štih i pokazuje da može zastrašivati
nadmenošću i brutalnošću".

Na zamolbu da komentira navode o "vraćanju SDP-a radnicima", Linić je odgovorio da takve ocjene SDP ne prihvaća. U vrijeme koalicije više je radnika dobivalo plaću, kazao je dodavši da je tada izmijenjen Zakon o radu, smanjena su prava radnika u slučaju propadanja obveznika, a ZOR izrađen tako da bude prihvatljiv i poduzetnicima i radnicima.

HDZ je imao vremena iznijeniti ZOR, ali sam uvjeren da to neće
učiniti, rekao je Linić. 

Gordana Sobol kazala je da se odustalo od zdravstvene reforme te da država ne zna riješiti dugove u zdravstvu.

Zdenko Antešić smatra je da je projekt izgradnje mosta do Pelješca besmislen, da bi što prije trebalo opremiti tunele Sveti Rok i Mala Kapela na autocesti Rijeka - Split te da je u zastoju izgradnja cesta prema Rijeci.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju