Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Kuća zamalo otklizala niz brdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dugom Ratu kod Omiša gotovo je niz brdo otklizala cijela obiteljska kuća. Odronio se čitav vrt s ogradom, no u tom trenutku srećom nitko nije bio pred kućom. U kući je jedino bila majka, Željka Matičević.

Obitelj Matičević s dvoje male djece smještena je trenutno kod susjeda. Nadležne službe tek trebaju utvrditi može li se ova lokacija osigurati od odrona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radovi poviše izvora Omble Dubrovački odvjetnik tvrdi: 'Iznad Omble se izvode radovi za bušotinu za vodu' Slika nije dostupna Gromade od 300 tona Strah od novih odrona: Zbog sigurnosti uklanjaju dio brda

Kuća ima urednu građevinsku dozvolu, no područje Dugog Rata poznato je po podzemnim vodama koje navru nakon većih kiša i izazivaju klizišta. 

Kiša svaki put stvori potok, koji nosi zemlju. Kontaktirali su nadležne institucije, i Hrvatske vode, ne bi li se utvrdio uzrok. Za kuću imaju građevinsku dozvolu, a stručnjaci su im rekli da je teren siguran za gradnju.

Obitelj koja je gotovo stradala u odronu kuće na žalost nije jedini primjer. U Dugom Ratu čak dvadeset kuća ugroženo je klizištima. Dvadeset obitelji strahuje od svake sljedeće kiše koja bi mogla izazvati urušavanje tlka. Postupak sanacije onemogućava komplicirana administracija. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene