Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kupanje za odabrane

VIDEO: Sve ima cijenu - do mora samo ako platiš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plati pa se kupaj! Sve je češća politika na boljim plažama diljem Hrvatske. Uostalom, netko ih mora održavati, čistiti, a sve to stoji. No domaćima se takva politika baš i ne sviđa. Ono što su cijeli život koristili besplatno, s procvatom turizma dobilo je i svoju cijenu.

Nisu pronašli rupe u zakonu, ali jesu rupe u ogradi. Za komadić raja ne žele izdvojiti od pet do 15 kuna i nije ih sram. Stidjeti bi se, kažu trebali oni koji domaćim gostima naplaćuju kupanje. 'U svakom slučaju to je previše za današnja primanja. Imam dvoje djece i treba sve to platiti. Ovo je dodatno opterečenje', rekao je Ivica Beić koji cijelo ljeto ilegalno ulazi na plažu i vidio je svašta. 'jedna je gospođa prelazila odande s malom bebom, pokliznula se i pala u vodu. Ona i beba', kaže Beić. Sve zbog petnaestak kuna, priznaju i ugostitelji. Kako bi stranci imali svoj mir, plaže treba pročistiti od domaćih kupača makar one bile zgodne i djeci i odraslima.

Pročitajte i ovo Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes Ilustracija Građani bijesni Gradsko vijeće Splita na tematskoj sjednici o zagađenju kod Sjeverne luke

'Pritisak je od mještana jezera i vikendaša. Morali smo omogućiti turistima da imaju svoj mir', rekao je Drago Pirija, direktor kampa 'Školjić jezera'. I mještanima tako ne preostaje ništa nego tražiti rupe u ogradama. Mlađi će lakše preko prepreka. Novac dobiven od roditelja radije potroše na sladoled, umjesto da ga ostavljaju na rampama. Stopiranje domaćih kupača zbog pet ili deset kuna nije ugodno ni radnicima. No rampa mora biti spuštena. 'Neki odu, neki gunđaju, a neki plate', rekao je branko Bračanov, radnik na rampi. One koji su platili, danas nismo pronašli. Tek ove druge koji su mjesto pod suncem pronašli preskakavši prepreke.

Što mislite o naplaćivanju ulaza na plaže?

  • Strašno, to treba odmah ukinuti
  • Onaj tko ima koncesiju može i naplatiti
  • Bilo bi u redu kada bi se i održavale
  • Baš me briga
  • Rasprodali smo sve pa nam tako i treba

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene