Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Performans desnice

VIDEO Članovi Domovinskog pokreta u Kumrovcu prekrili Titov kip pa zapjevali Thomspona

Prekrivanje Titovog kipa ceradom
Prekrivanje Titovog kipa ceradom Foto: Facebook
Domovinski pokret u Kumrovcu je izveo performans - simbolično prikrivanje Titovog kipa ceradom u spomen na žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima.

Članovi Domovinskog pokreta sinoć su u Kumrovcu ceradom prekrili spomenik Josipa Broza Tita. Predvođeni Igorom Peternelom, Josipom Jurčevićem i Vladom Marićem ovim su performansom simbolično htjeli ukazati na žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima.

"Cilj ovog performansa pred rodnom kućom zloglasnog Broza, jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca, bio je očuvati od zaborava tisuće i tisuće nedužno ubijenih Hrvatica i Hrvata – žrtava poraća i desetljetne komunističke diktature, koje itekako imaju pravo na sućut, počast i priznanje njihove beskrajne patnje", objavila je stranka.

Pročitajte i ovo Tročlano izaslanstvo Domovinskog pokreta u Auschwitzu Traži istraživanje Penava posjetio Auschwitz pa se osvrnuo i na Jasenovac: "Hrvatskoj treba istina, a ne laži"

Pročitajte i ovo Sporni gosti u Zagrebu - 2 Prijete mu izbacivanjem Hasanbegović na predavanju srpskog povjesničara koji kaže: "Ne samo da sam bio na skupu rehabilitacije Draže Mihailovića, nego..."

Dok su članovi Domovinskog pokreta prekrivali spomenik i pozirali pored njega, zbog je pjevao Croatio, iz duše te ljubim i Oj Hrvatska mati, a kasnije se na glazbenom repertoaru našao Marko Perković Thompson. Na Facebook stranici stranke navode i da su položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene