Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UKLJUČEN METEOALARM

FOTO/VIDEO Apokaliptični prizori - Zbog potopa na Kvarneru svi na nogama, kritično i kod Petrinje: "Voda samo što nije poplavila cestu"

Aktualno Galerija Poplave Poplave Foto: Dubravko Ježić Poplava u Novom Vinodolskom - 1 Poplava u Novom Vinodolskom - 1 Foto: Dubravko Ježić Poplava u Novom Vinodolskom - 2 Poplava u Novom Vinodolskom - 2 Foto: Dubravko Ježić Poplava u Novom Vinodolskom - 3 Poplava u Novom Vinodolskom - 3 Foto: Dubravko Ježić +8 Poplava u Novom Vinodolskom - 4 Galerija 1/13 >>
Snažno nevrijeme popraćeno grmljavinom zahvatilo je u petak Rijeku, Novi Vinodolski, Malinsku i Crikvenicu te područje Banije. Bujične poplave uzrokovale su veliku materijalnu štetu, kao i probleme u prometu.

Obilne bujične poplave zahvatile su u petak brojne hrvatske gradove. Nastali su veliki problemi u prometu, ali i velika materijalna šteta.

Snažno nevrijeme zahvatilo je Rijeku, Novi Vinodolski, Malinsku i Crikvenicu pa je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina podigao u pripravnost Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije. U 14 sati Komadina je s načelnikom Stožera Goranom Petrcom i načelnikom Općine Malinska Robertom Antonom Kraljićem obišao poplavom pogođenu Malinsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog otkriva kada stiže zahladnjenje, za neke regije na snazi žuti Meteoalarm

"Naše snage Županijske vatrogasne postrojbe su prijes svega u pripravnosti na poziv ljudi. Ako nemaju dovoljno snaga bi došli. Međutim priroda kao priroda. Sada se razvedrilo. Dolazi do ogromne količine vode u kraće razdoblje. Definitivno se radi o klimatskim promjenama jer se prije nisu događale ovakve bujične vode. Ne sjećam se da se na Krku nešto ovakvo dogodilo. Vidjet ćemo na bazi šteta hoćemo li proglasiti elementarna nepogoda", rekao je Komadina nakon obilaska Malinske.

Nevrijeme i u Baniji

Snažno nevrijeme u petak je pogodilo i Baniju. Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je Županijski centar 112 Sisak zaprimio više dojava građana s područja Siska, Petrinje, Kutine, Popovače, Novske i Gline o poplavljenim prometnicama, zbog veće količine kišnih oborina.

"Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima. ŽC 112 Sisak o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari", izvijestili su iz Ravnateljstva.

"Otišli smo u Kostajnicu iz Zagreba, plan je da se vratimo popodne - nadam se da ćemo se uspjeti vratiti jer na dijelovima voda samo što nije poplavila cestu", kazali su nam čitatelji te nam poslali videozapis nevremena kod Taborišta i Knezovljana nedaleko od Petrinje.

Apokaliptični prizori

Korisnici Facebooka dijelili su videozapise na kojima se vozila pokušavaju probiti kroz nabujalu vodu. Na snimkama se vide i posljedice bujične poplave.

Uključeno upozorenje

Inače, za riječku regiju u petak je uključen narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, dok je za ostatak zemlje, osim za osječku regiju, uključen žuti meteoalarm.

"Mjestimice obilna oborina. Lokalno moguće bujične i urbane poplave. Količina oborine > 70 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", objavili su iz DHMZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene