Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kada stiže zahladnjenje, za neke regije na snazi žuti Meteoalarm

Pred nama je ugodno vrijeme, no u drugom dijelu tjedna dolaze hladniji zrak i kiša. Ipak, zima još nije ni blizu. Vremensku prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla i niski oblaci, a zbog vidljivosti ispod dvjesto metara upaljen je i žuti Meteoalarm. Na moru vedro, podno Velebita bura, mjestimice uz jake udare pa je i tu na snazi žuti Meteoalarm. Jutro na kopnu svježe uz temperaturu od 6 do 9 Celzijevih stupnjeva. Na moru od 12 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend Vremenska prognoza Bliži se Prvi maj: Koja polovica tjedna je bolja za spajanje s vikendom? Ilustracija Toplinski val Gdje je nestalo proljeće? Prognostičar Nove TV najavljuje sunčan vikend, ali i ljetne vrućine

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne barem djelomice sunčano. Navečer i u noći jače naoblačenje. Vjetar slab do umjeren, a najviša temperatura oko 22 stupnja.

U istočnim predjelima pretežno ili barem djelomice sunčano i jednako ugodno toplo. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Magla i niski oblaci dulje će se zadržati u gorskoj Hrvatskoj, a zatim su moguća sunčana razdoblja. Prema večeri i osobito tijekom noći sa sjevera postupno jače naoblačenje, ponegdje u Gorskom kotaru uz mogućnost za malo kiše. Na Jadranu pretežno sunčano uz buru koja će danju još jačati pa će podno Velebita imati jake udare. Najviša temperatura u gorskom području od 18 do 21, na Jadranu od 23 do 26 stupnjeva.

Sunčano i ugodno toplo u Dalmaciji, uz poslijepodnevnu temperaturu između 23 i 26 stupnjeva. Poslijepodne jača bura.

U četvrtak u unutrašnjosti u početku umjereno do pretežno oblačno, zatim razvedravanje. U petak pretežno sunčano, ujutro često magla, a poslijepodne sa zapada postupni porast naoblake. Tijekom subote u većini krajeva promjenjivo uz oborine. U petak će zapuhati umjeren jugozapadnjak koji će u subotu ponegdje u gorju biti jak.

Na Jadranu u četvrtak sunčano uz umjerenu, podno Velebita i jaku buru koja će postupno slabjeti. U petak će zapuhati umjereno jugo s kojim će se postupno naoblačiti. U subotu u većini krajeva promjenljivo s kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom i jakim jugom. Najviše sunčanih razdoblja i većinom suho zadržat će se na jugu Dalmacije.

Od nedjelje posvuda ponovno toplije premda ne i posve stabilno.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene