Psi u šetnji, ilustracija
Psi u šetnji, ilustracija Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Važno upozorenje vlasnicima pasa uputio je Veterinarski fakultet u Zagrebu s kojega su pozvali vlasnike da pojačano paze na svoje ljubimce tijekom šetnje jer netko na javnim površinama namjerno ostavlja hranu kako bi ozlijedio životinje.


Veterinarski fakultet u Zagrebu upozorio je vlasnike pasa da posebno pripaze na svoje ljubimce tijekom šetnje i ne dopuštaju im da prilaze nepoznatim predmetima i hrani na javnim površinama.

Vezani članci Seksualno uznemiravanje na Veterini - 3 Profesor s Veterine kojeg su studentice prijavile za seksualno uznemiravanje dobio otkaz Nije im ništa (Foto: sadanduseless.com) - 10 Prave se da im nije ništa, a očito je da su zapeli i da si ne mogu pomoći sami

''Jučer i danas smo u našoj Sveučilišnoj veterinarskoj bolnici liječili nekoliko pasa čije je zdravlje bilo ugroženo zbog konzumiranja hrane koju su našli na javnim površinama, a sumnjamo da je namjerno ostavljena s ciljem da ozlijedi životinje'', upozoravaju s Fakulteta. 

Poštovani vlasnici pasa, molimo vas da pojačano pazite na svoje ljubimce tijekom šetnje te im ne dopuštate da prilaze...

Posted by Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu on Thursday, November 12, 2020

Neki su nam čitatelji ispričali da problema imaju u Maksimiru, točnije u parku za pse u Švarcovoj, nedaleko od tamošnjeg doma zdravlja. Netko redovito u ograđeni prostor za pse ostavlja otrov i komade hrane u koje su zapiknuti dugački čavli.

S psima izbjegavaju prostor namijenjen - psima

Jedna je čitateljica kazala da brojni stanovnici Maksimira zbog toga svoje pse šeću svuda osim u prostoru koji je namijenjem upravo kućnim ljubimcima.

''Mi živimo blizu tog parkića i sa psom ne idemo tamo zbog ovoga. Puno vlasnika pasa izbjegava taj parkić već dvije godine, možda i duže jer ta osoba, ako se uopće može nazvati osobom, ne odustaje'', kaže.

''Ništa se nije ni pokušalo učiniti''

Fotografiju upozorenja na svom je Facebooku podijelio i hrvatski pjevač Ivan Penezić. On je u parku za pse u Švarcovoj pronašao komad kobase s čavlima u njemu. Kazao nam je da je najgore to što se već dulje vrijeme ništa ne mijenja, iako su svi već upoznati s problemom.

''Ono što najviše frustrira je to što, ne da se nije ništa napravilo, nego se po tom pitanju nije ništa niti pokušalo učiniti. Policija i kada dođe, ne može ništa napraviti jer nema dokaza. Jedini logičan način da se nešto promijeni jest da se postavi kamera, da svi potpišemo nekakvu peticiju i damo makar po 50 kuna za nju'', kaže Penezić.

''Definitivno je to netko tko ima zločestoću u sebi'', zaključio je.

Policija upoznata s problemom

O ovom problemu smo upitali i zagrebačku policiju iz koje su nam odgovorili da su upoznati s ovim slučajem od prošle godine, a i ove su zaprimili nekoliko dojava.

Dodaju da policijski službenici, iako su razgovarali s građanima, ''nisu prikupili korisna saznanja vezana za otkrivanje počinitelja''. Ističu da će nastaviti ''s pojačanim postupanjima na toj lokaciji u cilju suzbijanja činjenja kao i otkrivanja te procesuiranja počinitelja''. Građane pozivaju da sve korisne informacije dojave na broj telefona 192.