Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE OPREZNI

S Veterinarskog fakulteta uputili važno upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca: "Sumnjamo da je to namjerno ostavljeno..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Važno upozorenje vlasnicima pasa uputio je Veterinarski fakultet u Zagrebu s kojega su pozvali vlasnike da pojačano paze na svoje ljubimce tijekom šetnje jer netko na javnim površinama namjerno ostavlja hranu kako bi ozlijedio životinje.

Veterinarski fakultet u Zagrebu upozorio je vlasnike pasa da posebno pripaze na svoje ljubimce tijekom šetnje i ne dopuštaju im da prilaze nepoznatim predmetima i hrani na javnim površinama.

Pročitajte i ovo Ostavljanje ljubimaca u divljini - 2 Mjesto u šumi Krenu na godišnji odmor, a psa iskrcaju na putu prema moru: "Ostave ih u šumi na milost i nemilost" Kućni ljubimci Provjerili smo Što se događa s kućnim ljubimcima nakon smrti vlasnika? Zakon ih tretira kao stvari, nasljednicima su teret

''Jučer i danas smo u našoj Sveučilišnoj veterinarskoj bolnici liječili nekoliko pasa čije je zdravlje bilo ugroženo zbog konzumiranja hrane koju su našli na javnim površinama, a sumnjamo da je namjerno ostavljena s ciljem da ozlijedi životinje'', upozoravaju s Fakulteta. 

Poštovani vlasnici pasa, molimo vas da pojačano pazite na svoje ljubimce tijekom šetnje te im ne dopuštate da prilaze...

Posted by Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu on Thursday, November 12, 2020

Neki su nam čitatelji ispričali da problema imaju u Maksimiru, točnije u parku za pse u Švarcovoj, nedaleko od tamošnjeg doma zdravlja. Netko redovito u ograđeni prostor za pse ostavlja otrov i komade hrane u koje su zapiknuti dugački čavli.

S psima izbjegavaju prostor namijenjen - psima

Jedna je čitateljica kazala da brojni stanovnici Maksimira zbog toga svoje pse šeću svuda osim u prostoru koji je namijenjem upravo kućnim ljubimcima.

''Mi živimo blizu tog parkića i sa psom ne idemo tamo zbog ovoga. Puno vlasnika pasa izbjegava taj parkić već dvije godine, možda i duže jer ta osoba, ako se uopće može nazvati osobom, ne odustaje'', kaže.

''Ništa se nije ni pokušalo učiniti''

Fotografiju upozorenja na svom je Facebooku podijelio i hrvatski pjevač Ivan Penezić. On je u parku za pse u Švarcovoj pronašao komad kobase s čavlima u njemu. Kazao nam je da je najgore to što se već dulje vrijeme ništa ne mijenja, iako su svi već upoznati s problemom.

''Ono što najviše frustrira je to što, ne da se nije ništa napravilo, nego se po tom pitanju nije ništa niti pokušalo učiniti. Policija i kada dođe, ne može ništa napraviti jer nema dokaza. Jedini logičan način da se nešto promijeni jest da se postavi kamera, da svi potpišemo nekakvu peticiju i damo makar po 50 kuna za nju'', kaže Penezić.

''Definitivno je to netko tko ima zločestoću u sebi'', zaključio je.

Policija upoznata s problemom

O ovom problemu smo upitali i zagrebačku policiju iz koje su nam odgovorili da su upoznati s ovim slučajem od prošle godine, a i ove su zaprimili nekoliko dojava.

Dodaju da policijski službenici, iako su razgovarali s građanima, ''nisu prikupili korisna saznanja vezana za otkrivanje počinitelja''. Ističu da će nastaviti ''s pojačanim postupanjima na toj lokaciji u cilju suzbijanja činjenja kao i otkrivanja te procesuiranja počinitelja''. Građane pozivaju da sve korisne informacije dojave na broj telefona 192.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene