Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan dvodnevni seminar

Pusić: Isključivanje Čačića iz stranke "apsolutno učvrstilo" HNS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić izjavila je tijekom dvodnevnog seminara u Osijeku kako stranku nakon isključivanja Radimira Čačića ne treba konsolidirati jer HNS "funkcionira bez minimalnog potresa".

Na novinarski upit kakva budućnost čeka saborsku zastupnicu Nataliju Martinčević i Zlatka Koračevića, o čijem se mogućem isključivanju iz stranke nagađalo proteklih dana, Pusić je kazala: "Ne znam, vidjet ćemo. To će izvijestiti kolege iz varaždinske županije i o tome ćemo s njima razgovarati, ali to nije neki stranački problem".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS na Političkoj akademiji 'Ni ovaj tjedan Radimir Čačić ne narušava jedinstvo stranke' Slika nije dostupna Gošća Dnevnika Nove TV VIDEO Pusić: Čačić mi se nije javio otkad je otišao u zatvor

Na početku dvodnevnog seminara tima HNS-a na temu "HNS 2015./2016", na kojemu će se raspravljati o izazovima koji stranku očekuju u idućem razdoblju, Pusić je odgovorila na upit novinara je li ovaj skup svojevrsno konsolidiranje HNS-a nakon isključivanja Radimira Čačića iz stranke.

Da je stranku trebalo konsolidirati, mi bi je konsolidirali, ali nije bilo potrebe jer HNS "funkcionira bez minimalnog potresa", rekla je. Ali je potrebno raditi, a ovo okupljanje tima slijedeće generacije je sastavni dio programa, kojeg sam prezentirala kada sam izabrana za predsjednicu stranke, i to je redovan posao, kazala je Pusić.

Naljutili Pusić: Koračevića i Martinčević izbacuju iz HNS-a?

Ocijenila je kako je isključivanje Radimira Čačića iz stranke "apsolutno učvrstilo" HNS i da je, nakon sazrijevanja te odluke u stranci, HNS pokazao da može funkcionirati "homogeno, odlučno i s jasnoćom stava".

Govoreći o seminaru, Pusić je istaknula kako je riječ o redovnom okupljanju mlađe i srednje generacije članova HNS-a, s ciljem formuliranja novih ciljeva i afirmiranja novih vrijednosti u hrvatskoj politici. U tom duhu želimo razvijati i ciljeve stranke, što ima veze s drugom tezom u koju vjerujemo, a to je da je za vođenje bilo čega, od općine do države, potrebno nešto znati o odgovornosti i upravljanju, a ne samo znati dobiti glasove, poručila je Pusić.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar izjavio je novinarima kako Martinčević i Koračević svojim postupcima rade štetu HNS-u Varaždinske županije te stranci u cjelini jer se, kako drži, "ne pridržavaju statuta HNS-a, rade nered u organizaciji, daju izjave koje nisu usuglašene te jednostavno ne žele biti članovi HNS-a".

Ako govore da su individualci u radu Hrvatskog sabora, to je već šteta za HNS, jer su preko liste HNS-a došli na te funkcije i oni bi uvijek trebali svoju politiku usuglašavati s tijelima HNS-a, kazao je Štromar, odbacivši nagađanja da je nakon isključivanja Radimira Čačića iz HNS-a bilo ikakvog napuštanja stranke na sjeveru Hrvatske.

U radu dvodnevnog seminara, uz lokalne stranačke dužnosnike, sudjeluju ministri Anka Mrak-Taritaš i Ivan Vrdoljak, te predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru Jozo Radoš. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene