Svećenik, ilustracija (Foto: AFP)
Svećenik, ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP

Vjernike Župe Presvetog Trojstva iz Reke šokirao je njihov župnik Mario Križanac kada im je u sandučiće ostavio poruku na kojoj, osim donacije za izgradnju križnog puta, kaže da mogu uplatiti i iznose od nekoliko tisuća kuna ako žele da njihovo ime stoji na jednoj od postaji križnog puta ili na ''glavnom križu''.


Svećenik je od župljana molio donaciju za izgradnju križnog puta, no razljutila ih je činjenica da se od župljana traži 1000 kuna ako žele da njihovo ime bude uz postaju križnog puta, a ako žele da im ime stoji uz glavni križ – cijena je 3000 kuna, javlja Podravski.hr.

Vezani članci Križ s fetusima koji krvare u župi Našašća u Vodicama (Foto: Dnevnik.hr) Svećenik se dosjetio kako ''obogatiti'' korizmu: Na oltar crkve postavio križ s fetusima koji krvare Ilustracija (Foto: AFP) Francuski kardinal osuđen jer nije reagirao na optužbe za seksualno zlostavljanje

Na društvenim mrežama osvanula je i fotografija poruke na kojoj župnik traži donacije za križni put. Župljanin David Pokos napisao je da se ovdje o radi o ''licemjerju bez granica, manipulaciji ljudima i otuđenju prema vjeri''. Istaknuo je i kako je župnik u letku najprije naglasio materijalnu, a tek onda duhovnu pomoć koju su župljani tijekom godina pružali svojoj župi.

''Ako je i htio tražiti novac, bilo bi u najmanju ruku skromno i ponizno, kako mu vjera nalaže, moliti ljude onoliko koliko tko može dati, pa makar i 10 lipa. Ako mislite da je to vrhunac ove farse, eeee, sad tek ide onaj sočni dio. Sada ide natjecanje župljanja čije će ime biti na glavnome križu i uz određenu postaju križnog puta. Hajmo, ljudi, dignite kredite kredite. To je prilika koja se ne propušta jer tko ima više novca, taj je bliži Bogu'', smatra Pokos.

O svemu su se oglasili i iz Župe Presvetog Trojstva na svom Facebookm profilu kazavši da ''cilj, dakle, nije omalovažiti one župljane koji nisu u mogućnosti donirati veliki iznos. Dapače, tko nije u mogućnosti ništa donirati nije obavezan''.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju