Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istraga na Floridi

Svećenik ugrizao ženu koja se pokušavala pričestiti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Svećenik s Floride optužen je da je ugrizao ženu tijekom rasprave na nedjeljnoj misi i mogao bi biti optužen za nanošenje ozljeda.

Žena je u nedjelju bila na misi u crkvi sv. Tome Akvinskog u St. Cloudu u 10 sati ujutro i pokušala se pričestiti, priopćila je biskupija Orlando.

Imala je kratku raspravu s velečasnim Fidelom Rodriguezom, koji joj je rekao da nije poduzela odgovarajuće korake da osigura pričest i poslao ju je s blagoslovom, stoji u priopćenju biskupije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoka cijena Nemaju mjesta u zatvorima pa će kažnjenike slati na Balkan: "To je signal kriminalcima..."

Žena se dva sata kasnije vratila na misu i ponovno se pokušala pričestiti, a kada ju je Rodriguez upitao je li izvršila preduvjet ispovijedi koju zahtijeva Katolička crkva za primanje euharistije, rekla mu je da to nije njegova stvar, tako tvrdi biskupija.

Rodriguez, koji nije imao nikakve informacije ili pojedinosti o ženinoj pozadini, ponudio joj je svetu pričest, priopćila je crkva, piše NBC News.

Pročitajte i ovo Požar u Vijetnamu Glavni grad Vijetnama Ogroman požar izbio u gusto naseljenom području, 14 ljudi poginulo

Pročitajte i ovo Hrvatska pšenica u Mađarskoj - 3 Čeka se rasplet oko Fortenove Mađarski investitor mogao bi pustiti korijen na hrvatskom tlu? Domaći ratari imaju dvije velike brige

"U tom je trenutku žena snažno stavila ruku u posudu i zgrabila hostije, zgnječivši ih", priopćila je biskupija. Crkva je rekla da je žena potom gurnula Rodrigueza, koji ju je ugrizao za ruku kako bi pustila hostije koje je zgrabila. Odmah je zamoljena da ode.

Pročitajte i ovo Provjereno: hitna medicinska skrb na Lastovu - 1 DONOSI PROVJERENO "Doktorica plače koja mu nije ništa u životu jer zna što se događa. On zavija, žali se na bolove": Šokantan slučaj s hrvatskog otoka

Policija je istražila incident u crkvi u St. Cloudu, koji se nalazi oko 30 milja južno od Orlanda, a Rodriguez je optužen za zlostavljanje.

Žena je rekla policiji da joj je Rodriguez pokušao "nabiti" hostiju u usta nakon što se naljutio na nju jer nije izvršila potrebne korake za uzimanje pričesti, prema policijskom izvješću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene