Požar koji je izbio u ponedjeljak u popodnevnim satima uz samu obalu kod turističkog naselja Valalta pored Rovinja uspješno je lokaliziran i ugašen oko 15:45 sati.


Požar kod rovinjskog turističkog naselja Valalta lokaliziran je u 15:15 sati, a u 15:45 sati je ugašen, izvijestila je u ponedjeljak popodne Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

"Požar je bio u blizini velikog broja turista, ali nije nitko bio ugrožen. Vladala je mala panika, a sada se situacija potpuno normalizirala", rekao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Požar je izbio pored turističkog naselja i gorio je uz samu obalu, a njegovom gašenju odmah je pristupio Air Tractor koji je bio u povratku s protupožarnog izviđanja te su pozvana dva kanadera.

Kozlevac je rekao da je i policija bila nazočna. Nakon gašenja požara uključena je ponovno i električna energija.

Četvrti požar u nekoliko sati

U ponedjeljak je u ranopopodnevnim satima bilo potrebno gašenje požara kod turističkog naselja Valalta pored Rovinja. Ovo je već četvrti požar koji je u proteklih nekoliko sati izbio na području Pule. Tri požara otvorenog prostora izbila su na području Vodnjana, kod Peroj Batvači, kod mjesta Smoljanci i u mjestu Krase, a na Lungomare u Puli ugašen je požar smeća.

Požari - 4 Pakao u Francuskoj, požari divljaju posvuda: "Ne znate hoće li kuće biti tamo kad se vratite"

"Požar koji je izbio pored turističkog naselja Valalta gori uz samu obalu. Air Tractor koji je bio u povratku s protupožarnog izviđanja odmah je pristupio gašenju požara. Uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Rovinja i dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasnog područja Rovinj, u pomoć su pristigli i vatrogasci s vatrogasnih područja Pule i Poreča. Također su pozvana i dva Canadaira", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

U telefonskom pozivu je zapovjednik JVP-a Rovinj Evilijano Gašpić potvrdio za DNEVNIK.hr kako su vatrogasne postrojbe uspješno lokalizirale požar kod Valalte oko 15:30 sati.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju