Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMET NORMALIZIRAN

Ugašen jedan požar kod Pule, preostala dva lokalizirana: Vatrogasci dežuraju na požarištima

Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Ugašen je požar kod Peroja, a kod Muntića i sela Štokovci požari su lokalizirani, izvijestili su u nedjelju u 18:30 iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

U nedjelju oko 18:30 jedan je požar koji je izbio kod Pule ugašen, a preostala dva su lokalizirana.

Požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16:00 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta. Opožarena površina je 27 hektara, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar kod sela Štokovci lokaliziran je u 17:30 sati. Prema prvoj procjeni opožarena površina iznosi oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta.

Požar na području Peroja ugašen je u 16:30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište.

 "Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić za kojega je dojava došla u 12:00 sati angažirano je 20 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva sa Puljštine. Angažirana su i dva Air Traktora AT- Fire Boss. Trenutna opožarena površina je oko 20 hektara", priopćili su u nedjelju oko 14:45 iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

"Presudna je bila pomoć zračnih snaga, pozvali smo zračne snage koje su se uključile, prvo dva kanadera, nakon toga još jedan kanader i dva Air tractora", istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14:45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila JVP-a Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin. U tijeku je dogašivanje, a opožarena površina je oko dva hektara.

Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Pazin, JVP Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine.
U pomoć su pozvana i 3 Canadaira CL 415. Opožarena površina još nije procijenjena.

 

Ranije su izvijestili kako je vatra zahvatila područje trave i bjelogorice. Gorjelo je blizu kuća, gore i masline, piše Glas Istre.

Na terenu je veliki broj vatrogasaca, a u pomoć su im stigli i protupožarni avioni.

"Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava HV-a angažirana su na gašenju požara u Puli, Istarska županija", napisali su iz MORH-a na Twitteru.

"Na požarištu Pula, Istarska županija, dodatno je angažiran jedan Canadair CL-415 i dva Air Tractora AT 802", dodali su u tvitu nedugo nakon toga.

Kako se doznaje, gašenje požara otežava jaka bura.

Na intervenciji u gašenju požara kojeg otežava jaka bura je oko 80 vatrogasaca s 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira, rekao je ranije županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Pročitajte i ovo Požarište na Dinari Gašenje otežava vjetar FOTO Nastavljeno gašenje požara kod Slanog: Kod Polača ozlijeđen vatrogasac

Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta.

Pročitajte i ovo Požar kod Slanog NEMA ODMORA Požar kod Slanog i dalje je aktivan, vatrogasci se bore s vatrom. Gašenju plamena na Dinari pomogla je kiša

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da je zbog požara u Istri prekinut promet cestom Valtura-Muntić.

Gorjelo i na Dugom otoku

Lokaliziran je požar na području Parka prirode Telašćica, izvijestili su u nedjelju navečer iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na dežurstvu su ostali vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Salija te vatrogasci Sezonske intervencijske vatrogasne postrojbe (SIVP) iz Božave, izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

U gašenju požara otvorenog prostora u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku vatrogascima su se popodne bili pridružili i kanader i Air tractor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene