Jadranko Prlić (Foto: AFP)
Jadranko Prlić (Foto: AFP) Foto: Afp

Haški sud nastavio je s izricanjem presude nakon što je ona prekinuto u trenutku kad je Slobodan Praljak popio otrov u sudnici. U poslijepodnevnim satima Praljak je preminuo u bolnici.


Svim optuženim čelnicima Herceg-Bosne potvrđene su zatvorske kazne.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić zbog prijetnji dobio zaštitu, na optužbe odgovara: "Svjedok ne smije biti ni na čijoj strani'' Jadranko Prlić i Slobodan Praljak (Foto: AFP) Prlićev odvjetnik Karnavas: "Praljak nije bio romantična budala, njegov čin je časni prkos generala"

U nastavku sjednice sud je osudio Milivoja Petkovića na 20, a Valentina Ćorića na 16 godina zatvora.

Berislav Pušić, koji je zbog zdravstvenog stanja na slobodi zadnje tri godine, što prije se mora vratiti u Haag. Potvrđena mu je kazna u trajanju od 10 godina.

Na suđenju šestorci zatvorske su kazne prije incidenta potvrđene Jadranku Prliću (25 godina), Bruni Stojiću (20 godina) i Slobodanu Praljku (20 godina) te su odbačene žalbe vezane uz sudjelovanje Hrvatske u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH.

Slobodan Praljak jutros je, nakon što mu je potvrđena prvotna presuda od 20 godina zatvora, ustao te popio nešto iz bočice"Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu", kazao je Praljak, a njegova odvjetnica kazala je kako je riječ o otrovu. Iako se u snimci Praljak više nije vidio u kadru, u jednom se trenutku čulo kako govori: "To je otrov koji sam popio."

Praljak je potom iznesen iz sudnice, a izricanje presude je prekinuto. U kolima hitne pomoći  u iznimno lošem stanju prevezen je u bolnicu. Nažalost, general Praljak u poslijepodnevnim je satima preminuo. Započeta je istraga kako je Praljak mogao unijeti otrov u sudnicu.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju