Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijepo vrijeme

Vikend sunčan i topao, cijela zima neće odskakati od prosjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon naglog zahlađenja, vrijeme diljem Lijepe naše je uglavnom sunčano i toplije. Kada je riječ o dugoročnijoj prognozi, meteorolog Milan Sijerković najavljuje prosječnu zimu.

Vrijeme je diljem zemlje pretežno sunčano i osjetno toplije, stručnjaci kažu i natprosječno toplo za ovo doba godine. Meteorolog Milan Sijerković kaže da će predstojeća zima ipak biti prosječna - ni pretjerano hladna, ni pretjerano topla.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

Što se sutrašnjeg dana tiče, moguća je magla ili niski oblaci na kopnenom području, dok se na moru očekuje umjereno jak jugozapadnjak i jugo. Meteorolozi kažu da je malo kiše moguće na Jadranu, u Gorskome kotaru i Lici.

>> Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna!

Temperature će se na kopnu sutra kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 18 do 23 stupnjeva Celzijevih. U nedjelju nas očekuju ponešto niže temperature. Na kopnu će se one kretati od 10 do 15, a na moru od 14 do 20 stupnjeva Celzijevih.

U subotu, 3. studenoga povoljne biometeorološke prilike većini će ljudi donijeti dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju. Tegobe uzrokovane vremenom ne očekuju se niti kod kroničnih bolesnika, samo se astmatičare upozorava na moguću jutarnju maglu u unutrašnjosti.

Zbog približavanja frontalnog poremećaja sa zapada u nedjelju, 4. studenoga, biometeorološke će se prilike pogoršati, što će se najprije osjetiti na sjevernom Jadranu, u Lici, Gorskom kotaru i u središnjoj Hrvatskoj, a tijekom dana će se proširiti i na cijelu Hrvatsku. Kod meteoropata će se javiti glavobolja, razdražljivost i umor, a mogući su i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Kroničnim se bolesnicima preporuča odmor i izbjegavanje većih napora koji bi uz nepovoljan vremenski utjecaj mogli dodatno opteretiti organizam.

Svoje fotografije lijepog vremena i jesenske idile šaljite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene